Raport alarmant: Suntem cei mai saraci din UE

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 16:40
6748 citiri
Raport alarmant: Suntem cei mai saraci din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Jumatate dintre romani sufera din cauza saraciei, conform Eurostat. Procentul este de trei ori mai mare fata de media inregistrata la nivelul Uniunii Europene.

La polul opus, mai putin de 5% dintre suedezi sunt saraci.

Dintre tarile membre UE, Romania are cei mai multi cetateni saraci, potrivit statisticii Eurostat care se bazeaza pe date din 2016.

Practic, unul din doi romani intamplina probleme financiare severe. Putin mai bine decat noi sta Bulgaria, tara in sufera de pe urma saraciei 48% dintre locuitori. Tot saraci sunt si 36% dintre greci, 32% dintre maghiari si 29% dintre lituanieni.

La polul opus, mai putin de 5% dintre suedezi, finlandezi si luxemburghezi au probleme din cauza saraciei, se mai arata in statistica Eurostat.

Potrivit criteriilor aplicate de biroul de statistica, o persoana care nu este saraca isi permite: se achite cheltuieli neasteptate, sa nu ramana cu restante la credite si utilitati, sa detina o masina, sa manance carne, peste sau echivalent vegetarian la cel putin doua zile si sa mentina in locuinta o temperatura confortabila.

De asemenea, o astfel de persoana ar trebui sa isi poata inlocui hainele uzate, sa aiba cel putin doua perechi de incaltari adecvate sezonului, sa poata iesi cu prietenii macar o data pe luna si sa aiba, in permanenta, bani de buzunar.

Persoanele care nu isi permit simultan macar cinci dintre cele de mai sus pot fi considerate sarace, potrivit Eurostat.

In Uniunea Europeana, 16% din populatie se confrunta, anul trecut, cu deprivarea materiala si sociala. Cu alte cuvinte, nu mai putin de 75 de milioane de cetateni UE erau saraci.

G.K.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Eurostat saracie Romania Uniunea Europeana, #saracie Romania UE statistici, #UE statistica saracie tari , #financiar