Basescu cere reexaminarea legii privind privatizarea unor companii ce tin de FP

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 23:24

   

Basescu cere reexaminarea legii privind privatizarea unor companii ce tin de FP
Presedintele Traian Basescu a transmis vineri Parlamentului o cerere de reexaminare a legii de modificare a Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, solicitand listarea unor companii la Fondul Proprietatea mai rapid decat era prevazut in lege.

Legea cu pricina instituia obligatia pentru ministerele si autoritatile publice prevazute de lege sa initieze procedurile necesare pentru derularea de oferte publice initiale sau secundare de vanzare pentru pachete de actiuni de minim de 5% emise de societatile comerciale, societatile nationale si companiile nationale prevazute in anexa la lege, in vederea admiterii actiunilor acestora la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de S.C. Bursa de Valori Bucuresti - S.A. Actul normativ trimis spre promulgare modifica data de finalizare a procedurilor de privatizare de la 31 decembrie 2008 la 31 decembrie 2014.

Prin cererea de reexaminare, Basescu doreste grabirea procesului. Astfel, potrivit cererii de reexaminare, Presedintia considera oportuna finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar intrucat acest lucru va contribui in mod semnificativ la cresterea pretului actiunilor "Fondul Proprietatea", oferind statului roman resursele necesare pentru acoperirea cererilor de despagubire pentru cat mai multi fosti proprietari care si-au pierdut proprietatile in perioada comunista.

Totodata, privatizarea participatiilor statului roman prin intermediul Bursei de Valori asigura gradul de transparenta necesar atat procesului de privatizare, cat si al actului de administrare, se mai arata in solicitare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
mc.iohmaain
rank 1
Basescu cere sau Basescu trimite inapoi spre reexaminare!???
*** informatorul de opinie marca ziare.com
mester cirmaciul,
prosti sunt :
prima pozitie:bolovanu Neamt,Etc,patrihotul,coliv(i)a
De sfintele sarbatori de Rusalii:
celor care din placerea diabolica de a intoxica acest forum le doresc in ziua cind un sfint sa inaltat la ceruri ,
REVENITI PE PAMANT;
Bucurati-va de viata si lasa-tii si pe altii.
Cu asemenea caracter,voi ce comentati impotriva realitati dati dovada ca sunteti sfrustrati.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor