Ziare.com

Templeton nu mai e administrator la Fondul Proprietatea - actiunile, suspendate pe bursa

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 14:03

   

Templeton nu mai e administrator la Fondul Proprietatea - actiunile, suspendate pe bursa
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, sa anuleze o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de la Fondul Proprietatea (FP), din septembrie 2010, prin care compania Franklin Templeton a fost numita administrator.

In consecinta, actiunile au fost suspendate de la tranzactionare, ultima cotatie din piata fiind de 0,525 lei.

Numirea Franklin Templeton ca administrator unic a fost decisa in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Fondul Proprietatea, din data de 6 septembrie 2010, hotarare luata pe baza adoptarii unui nou act constitutiv al societatii.

In urma actiunii inaintate de avocata Ioana Sfiraiala, actionar al FP, Tribunalul Bucuresti a decis, pe 21 decembrie 2011, anularea acestei hotarari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Templeton nu poate administra Fondul Proprietatea - ce spun specialistii

Fondul Proprietatea a contestat insa decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, recurs respins miercuri.

Situatia FP ramane, insa, incerta

Decizia CAB de miercuri nu aduce, insa, lamuriri legate de situatia directoratului de la Fondul Proprietatea.

"Nu astept ca maine sa isi stranga bagajele si sa plece. Va ramane cel putin o perioada. A fost o AGA in primavara si s-a solicitat ratificarea hotararilor si confirmarea mandatului Templeton", a declarat pentru Business24, avocatul Cristian Dutescu.

Insa activele FP nu depind de cine e administrator, potrivit presedintelui KTD Invest, brokerul Iulian Panait.

"Functionarea Fondului va fi afectata pe termen scurt doar daca, din punct de vedere juridic, decizia de astazi (miercuri - n.r.) inseamna ca Templeton nu mai este administrator, insa nu stiu daca acest lucru este adevarat, pentru ca inca nu este clara situatia.

Insa chiar daca Templeton nu va mai fi administrator, probabil ca FP isi va gasi un administrator mai bun", a declarat presedintele KTD Invest, pentru Ziare.com.

In schimb, brokerul de la Tradeville, Radu Profeanu, sustine ca impactul deciziei va fi simtit pe bursa.

"Cred ca intr-o prima faza vom vedea un 'sell off', dupa care pretul se va reaseza pe niveluri superioare. Investitorii evalueaza Fondul Prorpietatea mai mult din punctul de vedere al activelor, decat al celui care este administrator pe o perioada limitata. In acest context, putem spune ca putem spune ca FP ramane atractiv datorita valorii activelor detinute, iar perspectivele acestuia depind de cum vor fi acestea administrate", a spus brokerul, pentru Business 24.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2839 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

păi

nu i-a lăsat să fure pe actualii guvernanti, deci ... !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor