Ziare.com

Fondul Proprietatea vrea sa dea in judecata E.ON: Contracte inutile si preturi prea mari (Video)

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:15

   

Fondul Proprietatea vrea sa dea in judecata E.ON: Contracte inutile si preturi prea mari (Video)
Fondul Proprietatea (FP) vrea sa dea in judecata conducerea grupului E.ON Romania, in legatura cu contractarea unor servicii inutile si prea scumpe de la companiile la care detine pachetul majoritar de actiuni.

Astfel, Fondul a solicitat "completarea ordinilor de zi ale Adunarilor Generale Ordinare a Actionarilor E.ON Distributie Romania SA si E.ON Energie Romania SA, convocate pe 26 mai si, respectiv, 28 mai 2015, pentru ca actionarii sa aprobe actionarea in justitie a membrilor Consiliului de Administratie si a directorilor E.ON Distributie Romania (denumit anterior E.ON Gaz Distributie), E.ON Moldova Distributie si E.ON Energie Romania", pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor "prin aprobarea, incheierea si derularea unor servicii cu E.ON Romania SRL, actionarul majoritar al companiilor", potrivit unui comunicat al Franklin Templeton, administratorul FP.

Compania reclama faptul ca serviciile contractate de catre aceste companii cu actionarul majoritar E.ON Romania SRL "nu sunt necesare, iar pretul platit societatii pentru serviciile de consultanta strategica este nejustificat".

FP detine un pachet minoritar de actiuni la E.ON Distributie Romania SA, de 18,4%, dar si 13,39% din E.ON Energie Romania S.A.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Care e valoarea contractelor

Conform datelor disponibile Fondului, in anul 2014, valoarea totala a acestor contracte referitoare la consultanta strategica si de management a fost de aproximativ 34,4 milioane de lei (7,7 milioane de euro).

Fondul considera ca "aceste tranzactii intre parti afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanta in domeniul strategiei de afaceri, incheiate cu actionarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate, intrucat companiile au propriile consilii de administratiile si directori, care sunt numiti pentru a lua decizii strategice si de management si pentru a actiona in interesul si beneficiul tuturor actionarilor si nu in cel al actionarului majoritar".

In consecinta, FP reclama un abuz de putere al actionarului majoritar, E.ON Romania SRL.

Mai mult, Fondul considera ca aceasta situatie reprezinta "un conflict de interese si o incalcare grava a principiilor de guvernanta corporativa si solicita conducerii din Romania a companiei sa analizeze posibilitatea incetarii acestor contracte, precum si de a nu mai incheia contracte similare cu companiile in viitor".

Grupul E.On se afla de 10 ani in Romania si, prin subsidiarele sale, distribuie energie electrica si gaze naturale pe teritoriul tarii noastre.


C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1502 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Consumatorilor le e indiferenta cearta pe profituri a actionarilor

EON - Cresterea preturilor la gazele livrate populatiei este nejustificata, vrajeala cu "liberalizarea preturilor" este praf in ochi

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor