Ziare.com

Franklin Templeton nu poate administra Fondul Proprietatea, a decis instanta

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 16:02

   

Franklin Templeton nu poate administra Fondul Proprietatea, a decis instanta
Tribunalul Bucuresti a respins hotararea Fondului Proprietatea, din septembrie 2010, de a-si modifica statutul pentru a fi preluata de Franklin Templeton.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, scrie Mediafax.

"Prin hotararea pronuntata in data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea formulata de reclamanta Ioana Sfiraiala, de constatare a nulitatii absolute a hotararii 1 din 6 septembrie 2010 a Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor (AGEA) a Fondului Proprietatea, prin care au fost schimbate actele constitutive si a fost ales ca administrator unic Franklin Templeton Investment Management Limited Londra - Sucursala din Romania, impreuna cu noua conducere a Fondului", au declarat surse din magistratura.

Hotararea Tribunalului este definitiva si executorie, ea putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Prin decizia Tribunalului Bucuresti, Fondul Proprietatadministrator al societatii este din nou Ionut Popescu si-a recaptata vechea pozitie in firma, afirma sursele citate.

Hotararea Fondului prin care Franklin Templeton a fost numit administrator a fost contestata in instanta in septembrie 2010, invocandu-se motivul ca proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat in termenul legal, de 30 de zile inainte de AGA.

Fondul si-a modificat anul trecut statutul, de la Consiliu de Supraveghere si Directorat, la societate de administrare a investitiilor.

Numirea companiei Franklin Templeton Investment Management Londra administrator la FP a fost declarata nula, joi, deoarece era conditionata de modificarea actului constitutiv al Fondului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasati scandalurile !

Lasati scandalurile si lupta pentru putere ! Treceti la despagubiri cat mai repede,si administrati corect fondul.

 

Care ar fi urmarile acestei decizii?!

Dintre cele mai neplacute pentru investitori, dintre cele mai bune pentru statul roman, care nu-si va mai vedea atacate in justitie hotararile aberante, cum a fost aceea de a obliga Romgaz-ul sa "doneze" 200, sau 400 de milioane de lei la bugetul de stat!

 

Cu Ionutz Popescu la carma, Fondul Proprietatea va fi cel mai...

...cuminte si cel mai "suculent" sponsor al PD-L-ului!
Au pus mana si pe asta, pana acum le scapase!!

 

La o parte cu ingineriile financiare.

Decizie corecta a tribunalului.

 

Justitia servila PDL

O noua golanie marca PDL !
Ionut Popescu, o nulitate financiara, a jecmanit proprietarii de titluri la fond si detine acum actiuni FP de apropape 4 (patru) milioane de euro !
Totodata, el este cel care a semnat "donatiile" de 400.000 ron si 200.000 ron catre bugetul de stat !
FP o sa fie in 2012 una din pusculitele PDL, ceea ce Franklin Templeton nu a acceptat.
Scandalos ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor