Franklin Templeton va continua sa administreze Fondul Proprietatea - Afla motivarea

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 17:41
2975 citiri
Franklin Templeton va continua sa administreze Fondul Proprietatea - Afla motivarea
Foto: rdasia.com

Compania Franklin Templeton a anuntat, miercuri, ca va continua sa administreze Fondul Proprietatea.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, sa anuleze o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de la Fondul Proprietatea (FP), din septembrie 2010, prin care Franklin Templeton a fost numita administrator.

Insa compania sustine ca versiunea actului constitutiv la care face referire decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este cea in vigoare, in prezent.

"Noi versiuni ale actului constitutiv au fost aprobate de catre actionarii Fondului cu o vasta majoritate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor din 29 noiembrie 2010, din 23 noiembrie 2011 si din 4 aprilie 2012. Mai mult, noile hotarari din cadrul AGA din 25 aprilie 2012 care au reiterat in mod expres aprobarea actionarilor pentru toate capetele de cerere referitoare la hotararile ce fac obiectul acestei decizii a instantei: acestea au fost propuse de catre un actionar si aprobate de actionari cu o majoritate de peste 96%", se arata intr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

In consecinta, Templeton va continua sa administreze Fondul in conformitate cu contractul sau de administrare incheiat cu Fondul si cu Actul constitutiv in vigoare si a hotararilor actionarilor, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor, se mai arata in informarea respectiva.

Cu toate acestea, situatia Fondului Proprietatea este inca una incerta, sustine avocatul Cristian Dutescu.

Templeton nu mai e administrator la Fondul Proprietatea - actiunile, suspendate pe bursa

"Nu astept ca maine sa isi stranga bagajele si sa plece. Va ramane cel putin o perioada. A fost o AGA in primavara si s-a solicitat ratificarea hotararilor si confirmarea mandatului Templeton", a declarat avocatul pentru Business24.

La momentul publicarii acestei stiri, actiunile FP nu revenisera pe tranzactionare.

Istoricul proceselor FP-Ioana Sfiraiala

Numirea Franklin Templeton ca administrator unic a fost decisa pe 6 septembrie 2010, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Fondul Proprietatea. Aceasta hotarare a fost luata pe baza adoptarii unui nou act constitutiv al societatii.

In dosarul intre Ioana Sfiraiala, un actionar al Fondului, in calitate de reclamant si Fondul Proprietatea in calitate de parat, Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea reclamantei de anulare a Hotararilor Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor nr. 1, 2, 8 si 9, din data de 6 septembrie 2010, pe baza unor argumente de ordin procedural referitoare la formalitatile administrative facute de catre conducerea anterioara a Fondului pentru convocarea sedintei.

Potrivit comunicatului, aceste hotarari se refera la aprobarea noului act constitutiv, numirea Franklin Templeton ca administrator unic al Fondului, revocarea fostului Directorat si a fostului Consiliu de Supraveghere si numirea primilor membrii ai Comitetului Reprezentantilor.

Insa Tribunalul Bucuresti a respins cererea reclamantei de anulare a hotararii care se refera la listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti.

Fondul Proprietatea a contestat ulterior decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Miercuri, institutia a respins recursul Fondului Proprietatea, mentinand astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucuresti.

Reprezentantii Franklin Templeton sustin ca este necesar sa vada decizia motivata a Curtii de Apel Bucuresti inainte de a comenta "asupra intelesului real al celei mai recente decizii, deoarece in prezent doar anuntul foarte scurt este disponibil".

Templeton reafirma sprijinul pentru masurile luate de administratorul judiciar al Hidroelectrica

Franklin Templeton Investment Management Limited, in calitate de administrator unic si manager de investitii al Fondului Proprietatea, isi reafirma sprijinul, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, pentru masurile luate de administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Franklin Templeton Investment Management Limited reafirma cu tarie faptul ca masurile luate de catre administratorul judiciar in procesul de insolventa a SC Hidroelectrica SA, pentru cresterea veniturilor si reducerea cheltuielilor pot duce in final la cash-flow pozitiv pentru companie si la iesirea acesteia din insolventa mai repede si ca o entitate mai eficienta, profitabila si competitiva", se arata in comunicat.

Totodata, avand in vedere ca procedura insolventei a fost deja inceputa, iar Managerul de Fond observa realizarea unor progrese semnificative, acesta considera ca "este in interesul tuturor partilor ca procesul sa fie continuat pentru atingerea obiectivului de a crea o companie mai sanatoasa, fara contestatii legale care sa ingreuneaze eforturile administratorului si sa intarzie progresele".

Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea Hidroelectrica de intrare in insolventa. Adunarea creditorilor acestei companii a confirmat, in septembrie, compania Euro Insol ca administrator judiciar in procesul de insolventa.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Franklin Templeton administrare Fondul Proprietatea, #Templeton administrare Fondul Proprietatea, #Templeton administrare FP , #Fondul Proprietatea