Nepoata lui Malaxa a primit 4 milioane de euro pentru actiuni FP

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 09:54

   

Nepoata lui Malaxa a primit 4 milioane de euro pentru actiuni FP
Nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa a primit patru milioane de euro pentru ca a continuat sa vanda actiuni la Fondul Proprietatea.

Georgia Palade van Dusen este cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea. In luna martie a continuat sa vanda actiuni FP, pentru care a incasat circa 17,4 milioane lei, potrivit Digi 24.

Nepoata lui Nicolae Malaxa a cedat 0,21% din titlurile Fondului Proprietatea, dupa ce in luna februarie a vandut 0,66% din actiuni pentru 11 milioane de euro.

Astfel, participatia acesteia a scazut in luna martie de la 5,62% la 5,4% din capitalul subscris si varsat, se arata intr-o statistica remisa Bursei de Valori Bucuresti de catre FP.

Fiica lui Nicolae Malaxa, Irina Malaxa, s-a casatorit in anul 1941 cu savantul George Emil Palade si in 1954 au plecat in SUA. Cuplul a avut doi copii, o fata, Georgia, si un baiat, Philip.

Dupa ce a cazut regimul comunist, nepotii lui Malaxa au solicitat statului roman titluri de peste 310 milioane de dolari la Fondul de despagubiri Proprietatea, pentru toate proprietatile confiscate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TaraVrancei
rank 5
.. una dintre cele mai mari erori facute de conducatorii nostrii ..
Parintii mei au de primit cam 130.000 de lei pentru un dosar si cam tot pe atat pentru altul .. Mama a fost chemata sa duca contul in care sa ii fie virati banii .. Dar a intervenit criza, s-a dat ordonanta care a oprit aceste plati .. Intre timp, tatal meu a murit - de cancer .. Daca mama ar fi primit banii la timp, poate ca si tatal meu ar mai fi "avut zile", ar fi existat resursa financiara pentru a putea fi suportata cheltuiala cu un tratament mai complex .. Mi-e teama insa ca si mama se va prapadi si ca de acesti bani nu va apuca nici ea sa se bucure .. Bine ca statul are grija fostilor mosieri si bogatasi care oricum nu-si tin conturile in Romania si nu-si vor cheltui niciodata banii obtinuti de la ANRP in tara, contribuind si ei la consumul intern, generator de taxe la buget si locuri de munca pentru someri .. In schimb, cei ca mama mea - si acestia sunt cu miile -, ce trebuie sa faca? .. Ce raspuns le oferiti? .. Ei va vor raspunde sigur !!! .. In cabina de vot .. Cand vor vota orice altceva in afara de cei care formeaza actuala guvernare .. Acesti oameni stiu un singur lucru .. Ca dreptatea care li s-a facut unora nu li s-a facut si lor, ci chiar a fost oprita aceasta de actualii guvernanti .. Acestia sa se gandeasca bine pentru cine trebuie indreptate lucrurile ..
Ghilotina
rank 5
Imi pare rau pentru necazurile familiei Dvs .
La sfarsit insa o cotiti cam populist
si e cel putin rusinos sa faci propaganda politica pe astfel de situatii .

Dar ...
atata vreme cat unul cu salariu indestulator s-a aruncat de la balcon ... ce sa mai zicem ?
Ab1ss
rank 2
Tara
Imi pare rau pentru pierderea tatlui tau, dar ar trebui sa inveti ca viata nu este dreapta si nu va fi nici o data. Pacat asta este purul adevar, legat de bani daca tatal tau a murit tu ai dreptul la acei bani, daca si tu vei muri copii tai vor avea dreptul la acei bani, asa spune legea.... pacat totusi te inteleg si din familia mea este cinva care asteapta de 7 ani sa primeasca acei bani.... si inca asteapta si v astepta.... pentru ca viata nu este dreapta.... apropo sa nu crezi ca alta guvernare va fi mai buna sunt toti acelasi mare ***....toti o stim...
lord01
rank 5
Banii sunt ai ei
Statul comunist a abujat, a jacmanit oamenii. Ni s-au luat case construite din munca familiei, terenuri mostenite si ce nu. Ticalosii comunisti le-au folosit ca ei sa se fofoleasca. Totul inapoi. Cum sa steie in prprietatea mea unul care a primit-o ca era membru CC.
Totul trebuie restituit cu compensatii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor