Actiunile la BVB pot fi lasate mostenire - Interviu Tradeville

Vineri, 11 Mai 2012, ora 22:00
2656 citiri
Actiunile la BVB pot fi lasate mostenire - Interviu Tradeville

Chiar daca majoritatea romanilor aleg sa-si depuna economiile la banca sau intr-un fond de pensii, pentru ca urmasii sa nu aiba probleme financiare, putini stiu ca si un portofoliu de actiuni poate fi lasat mostenire.

Business24 a stat de vorba cu Valentin Cismaru, director general adjunct Tradeville, pe tema investitiei in actiuni americane, a modalitatii prin care aleg romanii companiile in care sa investeasca si despre riscurile aparute atunci cand alegi sa-ti plasezi economiile la bursa.

Specialistul Tradeville spune ca un investitor incepator selcteaza companiile dupa afinitatile personale sau dupa gradul de cunoastere al domeniului in care activeaza. De exemplu, daca lucreaza in industria IT, are un grad mai mare de intelegere al afacerilor desfasurate in acest domeniu, deci intelege mai bine afaceri precum cele desfasurate de Apple sau Google.

Valentin Cismaru spune ca daca avem un cont deschis la o firma de borkeraj, avem posibilitatea constuirii unui portofoliu pe termen lung, ce poate fi lasat mostenire si urmasilor. In acest portofoliu poti introduce companii potrivite cu profilul de risc, companii mai stabile si cu o lichiditate mai mare fata de cele romanesti si care, per ansamblu, ofera si cresteri sustinute, datorita cresterii afacerilor lor, pentru ca au expunere mare in economiile in expansiune din Asia si America Latina, ceea ce economia romaneasca nu ofera in acest moment.

Citeste mai multe despre Actiunile la BVB pot fi lasate mostenire - Interviu Tradeville pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#investitii actiuni bursa, #mostenire actiuni BVB, #portofoliu actiuni, #plasamente financiare , #fonduri investitii