Ziare.com

Guvernul dezminte crearea unui fond de investitii cu participarea CEC si BNR

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 18:19

   

Guvernul dezminte crearea unui fond de investitii cu participarea CEC si BNR
Infiintarea unui fond de investitii cu bani de la CEC si cu sprijinul BNR nu a fost discutata in cadrul Guvernului, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, dezmintind informatiile aparute pe acesta tema.

"Aceste informatii sunt incorecte. In dezbaterea Guvernului nu a intrat un astfel de proiect", a spus Munteanu, intr-un comunicat de presa.

In schimb, Guvernul are in vedere un proiect de act normativ pentru constituirea unui fond de investitii alcatuit, in mare parte, din participatiile minoritare ale statului la diverse companii.

"Modul in care vor fi valorificate aceste actiuni minoritare va fi comunicat de catre Guvern si de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri la momentul oportun", a adaugat Muntean.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit unui document obtinut, marti, de Mediafax, Guvernul ar fi discutat pe marginea fondului de investitii cu aportul CEC si a banilor plasati la BNR, proiectul urmand a fi prezentat Comisiei Europene inainte de aprobarea de catre Executiv.

In documente se specifica faptul ca fondul nu va fi supus controlului din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Bancii Nationale, ci va prezenta un raport anual Guvernului si bancii centrale.

Printre atributiile fondului se numarau, conform documentului, protejarea sectoarelor de importanta nationala si valorificarea accelerata si la costuri minimale a participatiilor statului, dar si investiile in companiile de importanta nationala si sprijinirea intreprinderilor afectate de criza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor