Ziare.com

UE vrea mai multe investitii: Face un fond de 21 de miliarde de euro

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 17:57

   

UE vrea mai multe investitii: Face un fond de 21 de miliarde de euro
Uniunea Europeana are in plan crearea unui fond in valoare de 21 de miliarde de euro, destinat acoperirii riscurilor presupuse de initierea unor proiecte impreuna cu investitorii privati, initiativa care va fi prezentata oficial in cursul acestei saptamani.

Noua entitate este prognozata sa aiba un impact de 15 ori mai mare decat valoarea sa initiala si va sustine un program de investitii de 300 de miliarde de euro al Uniunii Europene, potrivit unor oficiali UE, transmite Bloomberg.

Banca Europeana de Investitii va contribui cu 5 miliarde de euro la formarea fondului, celelalte 16 miliarde de euro urmand sa fie asigurate de Comisia Europeana din garantii, fara a cere infuzii de capital din partea statelor membre.

Saptamana trecuta, vicepresedintele UE Jyrki Katainen a declarat ca planul de investitii al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker isi propune sa combine resursele de care dispune UE si schimbarile reglementarilor pentru a incuraja investitiile private si pentru ca acestea sa devina realitate.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

UE trebuie sa scoata din palarie mai multi bani, dar fara sa creasca datoriile

Uniunea Europeana pregateste o lista de proiecte pentru finantarea economiei comunitare cu sume de ordinul miliardelor de euro fara sa creasca datoriile. In conditiile in care crearea fondului de 21 de miliarde de euro va acoperi o parte dintre costurile de risc presupuse de proiectele noi, acesta ar putea fi o solutie pentru intensificarea investitiilor, evitand constrangerile impuse de bugetele nationale.

Saptamana trecuta, guvernul german a decis suplimentarea cu 10 miliarde de euro a investitiilor publice din Germania, pentru perioada 2016-2018. Obiectivul este ca Germania sa contribuie astfel la un angajament al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru un program de investitii public-privat in valoare de 300 de miliarde de euro, destinat stimularii cresterii economice in Uniunea Europeana, aprobat de sefii de state si de guverne, a explicat ministrul german de Finante Wolfgang Schauble.

Fondurile din programul lui Juncker ar urma sa fie mobilizate din resursele bugetare existente ale statelor, Banca Europeana pentru Investitii si sectorul privat.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1016 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor