Florin Citu: FMI confirma ca Romania trebuie sa se imprumute masiv doar pentru cheltuieli curente

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 10:15
21224 citiri
Florin Citu: FMI confirma ca Romania trebuie sa se imprumute masiv doar pentru cheltuieli curente
Foto: Facebook Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu atrage atentia asupra situatiei in care a ajuns Romania: trebuie sa se imprumute masiv, in fiecare luna, doar pentru a acoperi cheltuielile curente. Citu sustine ca Ministerul Finantelor Publice a incercat sa ascunda aceste cifre, insa ele au fost facute publice de FMI.

Necesarul de finantare al Romaniei in 2018 a ajuns la 82 de miliarde lei, cu 20 de miliarde lei mai mult decat in 2017, iar acesti bani trebuie imprumutati la dobanzi care s-au dublat si triplat fata de decembrie 2016, cele mai mari din UE, mai mari chiar decat cele la care se imprumuta Grecia, arata Citu, intr-o postare pe Facebook.

"ADIO investitii! FMI confirma ca Romania TREBUIE sa imprumute MASIV doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finantelor Publice incearca sa ascunda informatia, dar a publicat-o FMI.

In ultimii doi ani MFP a prezentat din ce in ce mai putine informatii si mereu cu intarziere. Este un comportament normal pentru un guvern care masluieste datele si ascunde informatii.

Functionarii din MFP si CNSP stiu foarte bine ca sunt partasi la masluirea datelor si distrugerea economiei. Toti cei responsabili pentru situatia in care a ajuns Romania astazi vor plati.

ATENTIE!

Necesarul de finantare al Romaniei in 2018 a ajuns la ...sunteti pregatiti? .... aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decat in 2017.

Acesti bani trebuie imprumutati la dobanzi care s-au dublat si triplat fata de decembrie 2016- CELE MAI MARI DOBANZI DIN UE.

Mai mult Romania este singura tara din UE care se imprumuta mai scump de la un an la altul.

Grecia se imprumuta mai ieftin si cu dobanzi in scadere de la un an la altul.

Dupa doi ani de guvernare PSD +ALDE:

Romania este considerata de pietele financiare MAI RISCANTA decat GRECIA!!!", atrage atentia senatorul liberal.

Potrivit acestuia, Dragnea se afla intr-o situatie disperata si pentru ca vin patru randuri de alegeri, iar guvernul PSD-ALDE nu poate sa taie din cheltuielile aparatului de stat, ci va recurge la noi majorari de taxe pentru sectorul privat "pentru ca stie foarte bine ca sectorul privat nu il voteaza".

"De aceea, de doi ani de zile guvernul tot introduce taxe noi accize si pe final de an in 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru ca stie ca fara sa plateasca nu primeste voturi.

Pentru PSD+ALDE lucrurile sunt clare.

Gaura din finantele publice poate sa fie acoperita prin taieri de cheltuieli, concedierea rudelor, amanatelor, amantilor, incompetentilor din aparatul de stat.

Dragnea, exact ca in ultimii doi ani, o sa CREASCA TAXELE pentru ca stie foarte bine ca sectorul privat nu-l voteaza.

Ordonantele, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt PREGATITE", isi incheie Florin Citu postarea.

Avertismentul senatorului liberal vine in conditiile in care, in aceasta saptamana, Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa se imprumute mult mai mult decat era planificat.

Astfel, Ministerul de Finante a propus cresterea plafonului de indatorare pe pietele externe, de la 27 de miliarde de euro la 31 de miliarde de euro. Decizia vine la scurt timp dupa ce statul roman a imprumutat 3 miliarde de euro de pe pietele externe, prima data cand s-au facut imprumuturi in euro pe 30 de ani!

Despre acest imprumut, fostul premier Victor Ponta a atras atentia ca vom plati 2,2 miliarde de euro, fiind cel mai mare cost al unui imprumut din istoria Romaniei.

Intentia Ministerului Finantelor creeaza ingrijorari, mai ales in conditiile in care datoria statului a crescut in guvernarea PSD-Dragnea cu 44 miliarde de lei, fiind de 5 ori mai mare decat in urma cu 10 ani.

Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
După lansarea recentă a modelului Galaxy Z Fold 6, există zvonuri că Samsung ar putea introduce o variantă Galaxy Z Fold 6 Ultra sau Galaxy Z Fold 6 Slim. Conform galaxyclub.nl, Samsung...
Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
Cea mai mare putere economică din Europa este lovită de criză, dar și cei peste 800.000 de români care trăiesc în această țară occidentală. Ea a fost singurul stat din grupul G7 care a...
#Florin Citu imprumuturi Guvern PSD FMI , #imprumut
  1. Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
  2. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  3. Companii mari din tehnologie, inclusiv Apple, acuzate că au antrenat modele AI folosind clipuri YouTube fără consimțământ
  4. Samsung aduce suport Live Translate pentru apeluri de voce și mesaje pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie
  5. Actualizarea One UI 7 ar putea aduce un alt design pentru telefoanele Android
  6. Spotify se îndreaptă spre o rețea de socializare. Ce funcții noi au făcut ca platforma de ascultat muzică să devină mai mult de atât
  7. Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
  8. Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
  9. Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
  10. Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent