Grecia: Vom plati cu usurinta datoria la BCE

Luni, 20 August 2012, ora 17:45
2238 citiri
Grecia: Vom plati cu usurinta datoria la BCE
Foto: Arhiva

Grecia va rambursa fara probleme, luni, o datorie de 3,2 miliarde de euro, detinuta de Banca Centrala Europeana (BCE), potrivit unui oficial al Ministerului elen de Finante.

"Totul este pregatit, nu exista nicio problema, Grecia va onora aceasta plata. Avem banii necesari", a explicat reprezentantul, scrie Economic Times.

Insa el nu a oferit niciun detaliu legat de modalitatea prin care Grecia va rambursa datoria de 3,2 miliarde de euro, detinuta in obligatiuni de catre BCE, a caror maturitate expira luni.

Intrarea in faliment, singura optiune pentru Grecia - Der Spiegel

Grecia asteapta o noua transa de imprumut de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Intre timp, tara a reusit sa stranga, saptamana trecuta, suma de 4,063 miliarde de euro din vanzarea de obligatiuni pe trei luni, cu care si-ar putea acoperi necesitatile curente.

De asemenea, tot din acesti bani, statul elen ar putea rambursa si datoria catre BCE.

Creditorii externi vor evalua, in septembrie, progresele facute de eleni, pentru a stabili daca le vor elibera un nou imprumut, in valoare de 31,5 miliarde de euro. In schimb, grecii vor sa prelungeasca cu doi ani indeplinirea tintelor fiscale si bigetare impuse de acestia, pana in 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#Grecia plata datorie BCE, #Grecia rambursare datorie BCE, #Grecia datorie BCE , #imprumut