Grecii rasufla usurati - "O zi istorica pentru economie", spune prim-ministrul

Marti, 21 Februarie 2012, ora 11:28
1726 citiri
Grecii rasufla usurati - "O zi istorica pentru economie", spune prim-ministrul
Foto: Arhiva

Grecia a primit un nou ajutor de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, iar ziua semnarii acordului a fost "istorica", a declarat prim-ministrul Lucas Papademos.

"Nu este o exagerare sa spun ca astazi a fost o zi istorica pentru economia greaca", a declarat Lucas Papademos, potrivit Athens News.

Ministrul de Finante, Evangelos Venizelos, a spus la randul sau ca intelegerea la care s-a ajuns este mai buna decat se asteptau autoritatile de la Atena.

"Am ajuns la un rezultat mai bun decat ne asteptam. Putem acum sa ne concentram asupra obiectivelor, sa nu mai adaugam datorii la datoriile care exista deja, sa intram intr-un ciclu normal si sa ne regasim demnitatea", a subliniat acesta, potrivit Ekathimerini.

Guvernul grec se intalneste miercuri in sedinta pentru a aproba o serie de masuri fiscale, modificari ale pensiilor, dar si ale bugetului pe anul 2012 si unele reforme structurale.

Grecia va fi iarasi salvata - un al doilea plan de ajutor a fost adoptat la Bruxelles

Discutiile dintre oficialii greci si autoritatile de la Bruxelles au durat aproape 13 ore, iar in urma acordului Grecia va primi un ajutor public de 130 de miliarde de euro. In lipsa ajutorului, Grecia risca sa intre in incapacitate de plata in martie, cand are imprumuturi scadente de 14,5 miliarde de euro.

Atena va fi obligata insa sa reduca datoria publica pana la 121% din PIB pana in 2020, in conditiile in care in prezent este peste 160% din PIB.

Citește și:
Răzvan Lucescu a luat foc după ultima victorie: ”Nu sunt orb!”
Răzvan Lucescu a luat foc după ultima victorie: ”Nu sunt orb!”
Echipa PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, formaţia Levadiakos, în etapa a XX-a a campionatului Greciei. Golurile au fost marcate...
Doi piloți greci au dispărut. Avionul prăbușit a fost găsit, dar nici urmă de echipaj
Doi piloți greci au dispărut. Avionul prăbușit a fost găsit, dar nici urmă de echipaj
Doi piloţi militari greci sunt daţi dispăruţi după ce un avion de vânătoare F-4 s-a prăbuşit luni în Marea Ionică, în vestul ţării, a relatat postul de radio oficial ERT, transmite...