Ziare.com

Guvernul imprumuta autoritatilor locale 360 de milioane de euro

Joi, 17 Iunie 2010, ora 20:17

   

Guvernul imprumuta autoritatilor locale 360 de milioane de euro
Prim-ministrul Emil Boc a anuntat joi ca Guvernul Romaniei va imprumuta autoritatile locale cu 360 de milioane de euro, cu o dobanda de 6,25%, pentru plata facturilor de bunuri, servicii si lucrari prestate de firme private, care, la randul lor, au datorii la bugetul de stat.

Se naste o mare nedumerire: este vorba de plata doar catre firmele private care au datorii la stat dintre furnizorii privati ai statului? Daca este asa, inseamna ca se produce o discriminare intolerabila. Pana acum, statul a refuzat sistematic sa compenseze datoriile acestor firme catre bugetul de stat cu datoriile pe care insusi statul le avea catre ei.

Guvernul acorda imprumuturi pentru a debloca firmele

Smecheria a fost utilizata pentru incadrarea in cheltuielile maxime convenite cu Fondul Monetar International pentru T1 2010. Au rezultat arierate ale statului catre firme private in valoare de 1,5 miliarde de euro. Aceste arierate, impreuna cu micsorarea sumelor destinate investitiilor, au condus la incadrarea cheltuielilor sub plafonul convenit cu FMI.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In legatura cu nivelul dobanzii, este de mirare faptul ca ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, tipa ca bancile comerciale cer dobanzi exorbitante cand crediteaza statul, dar statul insusi practica o dobanda mare fata de autoritatile locale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor