Ziare.com

Analistii financiari estimeaza cresterea euro si a dobanzilor la credite in urmatorul an

Marti, 25 Iulie 2017, ora 10:44

   

Analistii financiari estimeaza cresterea euro si a dobanzilor la credite in urmatorul an
Analistii CFA Romania anticipeaza deprecierea leului si majorarea ratelor de dobanda la leu in urmatoarele 12 luni. In ceea ce priveste indicatorul de crestere economica, acesta a scazut cu 6,6 puncte in iunie 2017, fata de luna anterioara, la valoarea de 60 puncte, a transmis institutia.

"In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat ca peste 70% din participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni.

Astfel, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000, in timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior) ", se arata in comunicatul transmis.

Rata anticipata a inflatiei pentru urmatoarele 12 luni (iulie 2018/iulie 2017) a inregistrat o valoare mediana de 2% (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior), precizeaza CFA Romania.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Sunt de remarcat anticipatiile de majorare a ratelor de dobanda la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni), cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), 90%, respectiv 95% din participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie", mentioneaza CFA.

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011, reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la conditiile curente (referitoare la mediul de afaceri si piata muncii) si anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor