Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum s-a descurcat leul in ziua deciziei CCR, comparativ cu monedele din regiune

Miercuri, 22 August 2012, ora 07:48
2597 citiri
Cum s-a descurcat leul in ziua deciziei CCR, comparativ cu monedele din regiune

Bursele din tarile emergente si cateva monede din statele est-europene au crescut, marti, insa leul a inregistrat un declin usor, dupa decizia Curtii Constitutionale in legatura cu referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, noteaza Reuters.

Desi Banca Centrala Europeana (BCE) a reiterat ca nu va cumpara obligatiuni guvernamentale ale tarilor indatorate, pentru a le reduce costurile de finantare, statele din zona euro inca mai spera la o interventie a institutiei, insa de alt tip.

"Sperantele natiunilor din uniunea monetara au tras in sus bursele din regiunea estica a Europei", scrie agentia de stiri Reuters.

Analistii Societe Generale au precizat ca monedele din tarile emergente ale batranului continent au avut o vara fericita.

"Se pare ca aceste tari au profitat de pe urma diversificarii investitiilor venite din vestul Europei", mai noteaza analistii Societe Generale.

Forintul, moneda Ungariei, a pierdut, marti, 0,5% in fata monedei euro indreptandu-se rapid catre un minim al ultimelor 11 luni. In schimb, coroana ceha s-a apreciat, ajungand la cea mai mare cotatie a sa de la inceputul lui mai.

Reuters observa ca leul a pierdut 0,2%, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In aceste conditii, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

Insa aceasta decizie va amplifica criza politica, de vreme ce liderul Romaniei va continua lupta politica cu premierul USL-ist, Victor Ponta.

De altfel, costurile de asigurare a datoriei romanesti, exprimate in credit default swap (CDS), s-au tranzactionat la cel mai scazut nivel al ultimelor trei luni.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#evolutie leu decizie CCR, #decizie CCR efecte leu, #evolutie leu monede regiune , #leu