Volksbank: Aprecierea leului din ultima perioada se datoreaza si stabilitatii politice

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 18:03
1838 citiri
Volksbank: Aprecierea leului din ultima perioada se datoreaza si stabilitatii politice

Economistul-sef la Volksbank Romania, Melania Hancila, a declarat ca aprecierea leului din ultima perioada se datoreaza stabilitatii politice, care a determinat o imbunatatire a sentimentului jucatorilor straini fata de Romania, dar si controlului strict al lichiditatii de catre BNR.

"Aprecierea leului din ultima perioada s-a datorat si controlului strict al lichiditatii de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), care a mentinut acel plafon de 4 miliarde de lei la ultimele licitatii. Este un cumul de factori. In principal, aceasta apreciere a leului se datoreaza pozitiilor valutare pe care le au jucatorii straini", a mentionat Hancila.

Ea sustine ca este posibil ca aceasta apreciere a leului sa mai continue, "mai ales ca tot se forteaza pragul de 4,40 lei/euro".

"Vedem leul mai stabil anul acesta decat anul trecut pentru ca ne asteptam la mult mai multa stabilitate pe plan politic si usor apreciat fata de media anului trecut si datorita unei usoare imbunatatiri a fundamentelor macroeconomice. In principiu, nu cred ca va fi un leu mult mai tare decat anul trecut, insa ceva mai apreciat", a mai spus economistul-sef la Volksbank Romania.

Aceasta mai spune ca un minim al acestui an ar putea fi in jur de 4,3 lei/euro, insa nu considera ca se va ajunge la acest nivel foarte repede si, chiar daca se va ajunge, nu va fi pe termen lung.

"Un nivel de echilibru il vad undeva la 4,4 - 4,45 lei/euro. Ar putea sa ajunga si mai jos de 4,40 lei/euro, dar nu va fi sustenabil la un nivel atat de scazut. Il vad stabilizandu-se undeva spre 4,45 lei/euro. La finalul acestui an leul ar putea ajunge undeva la 4,45 lei/euro", a mai spus Hancila.

Moneda nationala s-a apreciat, marti, pana la un curs de 4,4106 lei/euro, ajungand la nivelul maxim din ultimele opt luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#Hancila apreciere leu, #Volksbank apreciere leu, #motive apreciere leu, #apreciere leu stabilitate politica, #curs euro leu , #leu