Ziare.com

BNR pune in circulatie o moneda dedicata aniversarii Monetariei Statului

Vineri, 11 Martie 2011, ora 12:11

   

BNR pune in circulatie o moneda dedicata aniversarii Monetariei Statului
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni, 1.000 de monede din argint dedicate aniversarii a 140 de ani de la infiintarea Monetariei Statului, informeaza banca.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru o moneda din argint aferenta acestei emisiuni numismatice este de 280 lei.

O moneda are o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, cu margine zimtata, un diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 grame.

Aversul prezinta o compozitie care sugereaza procesul tehnologic de fabricare a monedelor, stema Romaniei, valoarea nominala a monedei - '10 LEI' si inscriptia in arc de cerc 'ROMANIA'.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Reversul prezinta imaginea primului sediu al Monetariei Statului; dedesubt, aversul si reversurile primelor monede batute aici; sus si jos, anii aniversari '1870' si '2010'; la exterior, inscriptiile circulare 'MONETARIA STATULUI' si ,,140 DE ANI DE LA INFIINTARE'.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, acestea fiind puse in circulatie, in scop numismatic, prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste mai multe despre moneda aniversara Monetaria Statului
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1159 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu se poate

Nu e voie sa comemoram anul 1870 pentru ca atunci au inceput miscarile anti-evreiesti care au culminat cu
declaratia publica a parlamentarului maghiar Gyozo Istoczy (membru al Partidului Liberar Maghiar) care mentiona posibilitatea "exterminarii in masa" a evreilor la mijlocul anilor 1870.

PS: fac haz de necaz, nu dati cu parul. Aduceti-va aminte de reactia la punerea in circulatie a celor 5 monede comemorative dedicate patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane. Daca tii neaparat sa gasesti un motiv, gasesti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor