Inventatorul Bitcoin ar putea castiga Premiul Nobel, chiar daca nimeni nu stie cine este

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 14:35
4066 citiri
Inventatorul Bitcoin ar putea castiga Premiul Nobel, chiar daca nimeni nu stie cine este
Foto: Hepta.ro

Inventatorul monedei digitale Bitcoin ar putea castiga premiul Nobel pentru Economie in 2016, cu toate ca nimeni nu stie cine este.

Profesorul de Finante de la University of California, Los Angeles (UCLA), Bhagwan Chowdhry, este cel care l-a nominalizat pentru prestigioasa distinctie.

Insa inventatorul Bitcoin e invaluit intr-un mare mister.

Crearea acestei monede digitale ii este atribuita lui Satoshi Nakamoto, aminteste Gizmodo.

The News York Times l-a gasit pe creatorul Bitcoin? Ce argumente au jurnalistii

Sub acest pseudonim a fost publicata in 2008 lucrarea stiintifica ce explica cum functioneaza Bitcoin.

Desi mai multi jurnalisti au incercat sa descopere identitatea inventatorului Bitcoin, nimeni nu a reusit sa o afle pana acum.

In ciuda acestui fapt, profesorul Bhagwan Chowdhry l-a pus pe lista nominalizarilor pentru Nobelul pentru Economie, iar intr-un articol publicat de Huffington Post, el explica ce l-a motivat sa faca aceasta alegere.

BNR avertizeaza: Iata riscurile folosirii Bitcoin sau a altor monede virtuale

"Inventarea monedei digitale Bitcoin reprezinta un lucru revolutionar. Ofera foarte multe avantaje fata de monedele clasice. E sigura, avand in vedere ca se bazeaza pe un cod criptografic aproape impenetrabil, poate fi divizata in milioane de subunitati si poate fi transferata in siguranta si aproape instantaneu de la o persoana la alta.

E nevoie doar de acces la Internet, iar in acest mod sunt boicotate bancile, guvernele si intermediarii, eliminand intarzierile si costurile aferente tranzactiilor. In ciuda reputatiei proaste - Bitcoin e vazuta in special ca moneda traficantilor de droguri si ca e folosita de cei care tin la libertatea personala - inventarea sa e atat un lucru semnificativ, cat si un lucru foarte inteligent", a scris profesorul american.

Grecii recurg la bitcoin pentru a ocoli restrictiile asupra miscarilor de capital

Daca inventatorul Bitcoin va ajunge sa castige Premiul Nobel, atunci va deveni prima persoana a carei identitate nu se cunoaste, dar care obtine aceasta distinctie.

Totusi, ramane de vazut ce va face cu aceasta nominalizare comitetul pentru Premiul Nobel.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#inventator Bitcoin premiu Nobel, #inventator Bitcoin Nobel Economie, #inventator Bitcoin , #moneda