Pacaleala sau adevar? Inventatorul misterios al monedei digitale Bitcoin ar fi fost descoperit. Din nou

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 14:36
5913 citiri
Pacaleala sau adevar? Inventatorul misterios al monedei digitale Bitcoin ar fi fost descoperit. Din nou
Foto: Hepta.ro

Va mai amintiti cand o publicatie de peste Ocean a sustinut anul trecut cu surle si trambite ca a descoperit cine este misteriosul inventator al monedei digitale Bitcoin? Acea informatie a fost infirmata intre timp, insa acum un alt site pretinde ca l-a gasit pe cel adevarat.

In martie 2014, Newsweek facea valva in intreaga lume cand a titrat ca cel care a creat moneda digitala Bitcoin, cunoscut sub pseudonimul "Satoshi Nakamoto", ar fi un american cu origini japoneze, care traieste in Los Angeles, aminteste BBC.

Publicatia sustinea atunci ca era vorba de Dorian Nakamoto (care si-a schimbat in urma cu cativa ani numele din Satoshi), insa acesta a infirmat informatiile. Ba mai mult, a dat in judecata Newsweek pentru ca viata sa a fost intoarsa pe dos de cand a aparut articolul respectiv.

Acesta sa fie inventatorul anonim al monedei virtuale Bitcoin?

In consecinta, creatorul monedei digitale Bitcoin a ramas tot invaluit in mister. Pana in aceasta saptamana, cand jurnalistii de la Wired au sustinut ca au intrat in posesia unor documente care ar arata ca australianul Craig Steven Wright, specialist in criptologie, ar fi inventatorul respectiv.

Problema este ca informatia nu e confirmata inca.

"Ori Either Wright a inventat Bitcoin, ori a facut in asa fel incat sa ne faca sa credem ca el a creat moneda digitala", scriu Andy Greenberg si Gwen Branwen de la Wired.

Ei citeaza o serie de documente in care apar discutii intre presupusul creator al Bitcoin si avocatii sai, in care scrie ca "am facut tot posibilul sa ascund faptul ca eu sunt cel care conduce Bitcoin din 2009".

Jurnalistii de la Wired mai arata ca Wright a postat pe blog, inainte de aparitia Bitcoin, informatii despre cum sa creezi o moneda digitala.

Inventatorul Bitcoin ar putea castiga Premiul Nobel, chiar daca nimeni nu stie cine este

De asemenea, el ar fi cerut mai multor oameni sa-i trimita emailuri folosind o cheie de criptare utilizata in trecut de cineva cu pesudonimul "Satoshi Nakamoto".

In plus, Wright ar fi publicat pe blogul sau o postare in care ar fi anuntat lansarea Bitcoin, care a fost inlocuita la scurt timp cu o notificare in care scria "Cel mai bun loc in care sa te ascunzi este in vazul tuturor".

Potrivit primelor informatii, el conduce compania DeMorgan Ltd, care se axeaza pe modalitati de plata alternative, servicii bancare online si produse educationale.

Wired avertizeaza insa ca documentele respective pot fi adevarate sau pot fi inventate. Either Wright nu a putut fi contactat pentru da detalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#inventator bitcoin desoperit, #inventator Bitcoin, #cine a inventat bitcoin , #moneda