Premiera mondiala: O casa din Arad, cumparata cu monede virtuale Mcoin

Joi, 19 Martie 2015, ora 20:20
8044 citiri
Premiera mondiala: O casa din Arad, cumparata cu monede virtuale Mcoin
Foto: Digi 24

O casa din judetul Arad a fost vanduta, in premiera mondiala, conform participantilor la tranzactie, exclusiv in moneda virtuala Mcoin, lansata de cateva luni, iar fostul proprietar a incasat 55.000 de monezi, echivalentul a 20.000 de euro, sperand ca valoarea lor va creste rapid.

Tranzactia a avut loc miercuri seara, iar vanzatorul si cumparatorul afirma ca este o premiera mondiala comercializarea unui imobil in moneda Mcoin, care a fost lansata in urma cu cateva luni.

Casa este situata la cativa kilometri de municipiului Arad si are o suprafata de 90 de metri patrati. Este formata din living, bucatarie deschisa, un dormitor si o baie, dar are si parcare.

Vanzatorul, aradeanul Gelu Roman, a declarat, joi, ca tranzactia a avut loc miercuri, in fata unui notar, iar contractul prevede ca plata se face in moneda virtuala.

BNR avertizeaza: Iata riscurile folosirii Bitcoin sau a altor monede virtuale

Aradeanul a incasat 55.000 de Mcoin, care in acest moment valoreaza aproximativ 20.000 de euro. Gelu Roman a spus ca are incredere ca aceasta moneda va deveni tot mai valoroasa, iar tranzactia ii va aduce, in cele din urma, o suma echivalenta cu cateva sute de mii de euro.

Cum s-a realizat tranzactia

Pentru tranzactie s-au folosit doua computere pe post de "portofele virtuale", astfel ca de la momentul platii pana cand vechiul proprietar a incasat suma au trecut cateva secunde.

"Este prima vanzare online pe Mcoin la nivel global. Am primit mai multe oferte pentru casa, dar cea mai interesanta mi s-a parut aceasta pentru ca Mcoin are un potential foarte mare de crestere, tinand cont ca la doua luni si jumatate de la lansare de la 0,1 eurocenti a ajuns la 0,5 eurocenti. In mai putin de un an cred ca va avea o valoare in euro cu doua cifre", a declarat Gelu Roman.

El a adaugat ca banii virtuali pot fi tranzactionati pe platforma online special creata si pot fi convertiti in euro, dar ca prefera sa astepte cresterea valorii, dupa modelul Bitcoin.

"Este prima tranzactie la nivel global, deci si pentru mine. Tranzactia a fost online, ca un schimb intre portofele virtuale si nu a implicat vreun comision. In momentul de fata mai exista un casino online unde se pot cheltui acesti bani, dar moneda va fi lansata in acest an in Asia si alte zone ale globului, moment in care valoarea ei va creste", a spus, la randul sau, cumparatorul casei, Matei Danci.

Monedele digitale au fost concepute sa functioneze independent, fara sa fie influentate de o politica monetara anume.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#casa cumparata Mcoin, #casa cumparata monede virtuale, #casa Arad monede virtuale , #moneda
Comentarii
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5