Ziare.com

Statul Islamic va avea moneda proprie

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 09:27

   

Statul Islamic va avea moneda proprie
Gruparea terorista Statul Islamic a anuntat ca va bate o moneda proprie, "pentru a scapa de sistemul financiar tiranic impus musulmanilor".

Desi nu are ministere functionale, nu este recunoscut oficial de vreun guvern din lume, insa este atacat constant de Statele Unite, Marea Britanie si de aliatii lor, Statul Islamic a anuntat ca va bate o moneda proprie, ca metoda prin care spera sa obtina o separare de sistemul financiar mondial, considerat "tiranic" de liderii sai.

Totusi, ei nu vor putea ajunge la o independenta monetara, scrie Financial Times.

Monedele nu vor fi emise de o banca centrala pentru ca vor fi realizate din aur, argint si cupru, iar puterea lor de cumparare va fi determinata de fluctuatiile de pe piata internationala a acestor metale.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Statul Islamic: Cum este structurata gruparea jihadista?

"Puterea de cumparare a monedei Statului Islamic va fi dependenta in totalitate de puterea de cumparare a aurului, argintului si cuprului", a explicat Steven H. Hnake, profesor de economie aplicata la Universitatea Johns Hopkins.

"Insa cel mai important lucru este urmatorul: de unde vor face rost jihadistii de aceste metale? Statul Islamic va fi nevoit sa cucereasca un teritoriu si mai mare prin jafuri si lupte", a adaugat acesta.

Desi emiterea monedei nu necesita infiintarea unei banci centrale, acest proces va fi supravegheat de un consiliu numit "casa finantelor" si aprobat de liderul Abu Bakr al-Baghdadi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1195 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor