The News York Times l-a gasit pe creatorul Bitcoin? Ce argumente au jurnalistii

Sambata, 16 Mai 2015, ora 13:29
6430 citiri
The News York Times l-a gasit pe creatorul Bitcoin? Ce argumente au jurnalistii
Foto: Bitcoin

Cautarea identitatii lui Satoshi Nakamoto, misteriosul creator al monedei Bitcoin, dureaza de ani de zile, timp in care au existat o multime de teorii.

Noi dovezi sugereaza ca un om care a fost mult timp considerat ca fiind Nakamotot poate fi cel adevarat, arata Business Insider.

The New York Times considera ca numele barbatului este Nick Szabo, descris de jurnalisti ca un "om cu barba mare". De ani de zile este suspectat ca este implicat in proiectul Bitcoin. Szabo a fost in spatele unei alte monede digitale, numita "bitgold", care a fost conceputa inainte de Bitcoin si care oferea servicii similare.

Acesta sa fie inventatorul anonim al monedei virtuale Bitcoin?

Din cauza trecutului sau cu "bitgold" multe persoane din comunitatea Bitcoin l-au suspectat pe acesta ca fiind Nakamoto.

In demersul lor, jurnalistii de la The New York Times vorbesc despre cateva dovezi despre care spun ca intaresc ideea ca Nick Szabo este Satoshi Nakamoto:

-Szabo a fost membru al comunitatii online Cypherpunks care isi propusese sa creeze bani digitali care sa fie anonimi precum banii fizici.

-Din 1998 el a incercat sa realizeze bitgold si sa faca acest lucru cu noua moneda sa functioneze. In 2008 a scris pe un blog ca vrea sa reinvie proiectul acesta. La putin timp dupa aceea, Bitcon a aparut in scena. Apoi ceva ciudat s-a intamplat, dupa cum scriu jurnalistii straini: el a schimbat data postarii sale de pe blog sa apara ca si cum ar fi scrisa dupa lansarea Bitcoin.

Moneda "viitorului", care a depasit 1.000 USD, intra in Romania. Unde poti cumpara cu Bitcoin

-In plus, felul in care Szabo scrie despre bitgold este similar cu modul in care Nakamoto scrie despre Bitcoin. In 2014, cercetatorii de la Universitates Aston au comparat felul in care scria Nakamoto despre acest subiect cu modul in care o faceau cei banuiti ca ar fi el, iar cel mai mult s-a potrivit Szabo.

Aceste dovezi arata ca Nick Szabo este impliat in crearea Bitcoin, dar ramane neclarar daca el este Satoshi Nakamoto. Alte teorii sugereaza ca Satoshi Nakamoto nu ar fi un om, ci un grup. Acestea vrea sa ramana anonimi, nedorind atentia presei. Dar asta nu inseamna ca cei interesati nu vor incerca sa rezolve misterul.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#identitate Satoshi Nakamoto, #Satoshi Nakamoto Bitcoin, #Satoshi Nakamoto creator Bitcoin , #moneda