Sute de monede vechi, gasite la metrou. Muncitorii le-au impartit frateste

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 09:27
6100 citiri
Sute de monede vechi, gasite la metrou. Muncitorii le-au impartit frateste

Politistii bucuresteni au recuperat o bratara si 824 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national, cu o vechime probabila variind din epoca romana pana in anul 1942.

Acestea au fost gasite de catre sapte persoane in timpul unor lucrari de excavatie. Cei sapte le-au impartit intre ei.

Politistii de investigatii criminale din cadrul Sectiei 3 Politie din Bucuresti, cu sprijinul Directiei de Investigatii Criminale - I.G.P.R., au recuperat, in urma unor investigatii specifice, o bratara si 824 de monede de diferite dimensiuni, cu o vechime probabila ce variaza din epoca romana pana in anul 1942.

Politia Romania a anuntat ca, la data de 19 aprilie, toate acestea au fost predate pentru expertizare Muzeului National de Istorie a Romaniei.

La data de 16 aprilie, politistii Biroului de Investigatii Criminale al Sectiei 3 Politie au aflat ca, in cursul zilei anterioare, in timpul unor lucrari de excavatie la santierul viitoarei magistrale Uranus din Bucuresti, a fost gasit un vas de ceramica in care se aflau mai multe monede pe care cei care le-au descoperit le-au impartit intre ei.

In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat sapte persoane care au gasit si luat monedele respective, sase dintre acestea declarand ca au dus monedele acasa, cea de-a saptea persoana fiind suspectata ca a depus spre valorificare o parte din monede la o casa de amanet.

De la cele sapte persoane au fost ridicate 608 monede de diferite dimensiuni si modele, cu o vechime probabila ce variaza din epoca romana pana in anul 1942.

Potrivit sursei citate, in 17 aprilie, in urma investigatiilor efectuate de politisti, a fost descoperita o alta persoana de la care au fost recuperate 212 monede si o bratara, toate din metal alb.

Toate bunurile vor fi expertizate pentru a se stabili daca fac parte din patrimoniul cultural national, precum si pentru a afla vechimea si valoarea acestora, urmand ca statul sa intre in proprietatea lor, conform Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil.

Politistii fac cercetari fata de persoana care a amanetat o parte dintre monede pentru savarsirea infractiunii de insusire a bunului gasit, intrucat acesta a dispus de bunurile gasite ca fiind bunuri proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#monede gasite metrou, #monede patrimoniu gasite metrou, #monede patrimoniu magistrala Uranus , #monede vechi