Ziare.com

Ministerul de Finante va vinde romanilor titluri de stat de cate 1 leu

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 21:44

   

Ministerul de Finante va vinde romanilor titluri de stat de cate 1 leu
Ministerul Finantelor va lansa titluri de stat pentru populatie prin programul Tezaur. Emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi facute trimestrial, valoarea unui titlu va fi de 1 leu.

Persoanele fizice care le vor cumpara vor trebui sa isi deschida conturi in Trezorerie in acest sens, anunta ministerul intr-un comunicat de presa.

"Ministerul Finantelor Publice reaminteste ca lanseaza un nou instrument de datorie publica - alternativa de economisire pentru populatie. Astfel, programul Tezaur va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate sa achizitioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fara comisioane si cu o dobanda atractiva.

Spre deosebire de programul Fidelis, emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecventa trimestriala, in baza unor prospecte de emisiune, punandu-se astfel la dispozitia persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul unui intreg an. Asadar, orice persoana fizica va avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paleta mai larga de scadente. Mai mult, in scopul asigurarii facilitatii accesului cat mai larg la aceste emisiuni, valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu, spre deosebire de valoarea de 100 de lei aferenta ultimelor titluri de stat emise prin programul Fidelis", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, un alt beneficiu al noului program consta in faptul ca, spre deosebire de emisiunile anterioare efectuate prin Trezorerie (inainte de anul 2005), aceste titluri de stat vor fi emise intr-o forma dematerializata, persoanele fizice care vor cumpara astfel de titluri urmand sa isi deschida conturi in Trezorerie in acest sens.

Prin noul program, titlurile de stat pentru populatie vor fi emise prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului. In acelasi timp, veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

Termenii si conditiile financiare aferente fiecarei emisiuni vor fi specificate in cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4614 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vazand ca bancile ii dau peste bot...

guvernul se imprumuta la populatie, vrea sa ia bani de la aia ce-i calca pe cap...toate bune, cr

 

Miloaga!!!

Sa ajuns ca guvernul sa se milogeasca la simplul cetatean pentru 1(un) leu!!!

intrebari:

care este dobanda pe care vistieria romanistaneza o plateste pentru "titlul de stat de cate un leu" ?
cum se calculeaza aceasta: dupa Robor, Libor, sau dupa piata de la bursa de valori bukaleze romanisataneze?
sunt aceste "titluri de strat de cate 1 leu" transferabile si negocianbile la bursa?

 

he, he

- dobinda? minusculă dar impozabilă.
- calcul? ce calcul? va fi stabilită de la bun inceput și va rămine acolo.
- probabil nu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor