Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bursele americane au inchis in scadere

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 08:42
1072 citiri
Bursele americane au inchis in scadere

Bursele americane au incheiat sedinta de marti in scadere, pe o piata calma, inaintea sarbatorii Craciunului.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a pierdut 100,28 puncte, sau 1,18%, la 8.419,49 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 10,81 puncte, sau 0,71%, la 1.521,54 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut, de asemenea, 8,47 puncte, sau 0,97%, la 863,16 puncte, relateaza AFP.

Datele oficiale publicate marti arata ca produsul intern brut (PIB) al SUA a scazut in al treilea trimestru cu 0,5% fata de aceeasi perioada din 2007, in linie cu estimarile analistilor, dupa ce consumatorii si companiile au redus cheltuielile, pe masura ce recesiunea s-a extins.

Economia americana a intrat in recesiune in decembrie 2007 si multi economisti sunt de parere ca aceasta s-a adancit dupa falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, in septembrie, in urma caruia creditarea a fost inghetata, iar populatia si companiile au inceput sa resimta dificultati financiare.

Departementul american al comertului a anuntat in raportul sau final ca scaderea PIB-ului in al treilea trimestru, fata de intervalul anterior, a fost cea mai severa din al treilea trimestru din 2001, cand economia a suferit impactul atacurilor teroriste din 11 septembrie.

Analistii chestionati de Reuters estimau ca raportul va confirma comprimarea PIB-ului Statelor Unite cu 0,5% in trimestrul al treilea.

Cheltuielile de consum au scazut cu 3,8%, cel mai mare declin din 1980, cand criza petroliera a dus la o incetinire econmica de lunga durata, in timp ce investitiile in echipamente si programe software s-au diminuat cu 7,5%, rata nemaiatinsa din 2002.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#burse americane, #deschidere burse, #scadere , #piata