Cat de sigur te simti cand cumperi prin PayPal?

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 07:51
10477 citiri
Cat de sigur te simti cand cumperi prin PayPal?

Odata cu cresterea numarului de utilizatori ai providerilor de Internet, a crescut si numarul de cumparatori din mediul online.

Acestia isi folosesc mai productiv timpul pe care l-ar fi petrecut fizic pe drum pana la magazin, cu alegerea produsului si cu drumul inspre casa, facandu-si cumparaturile pe Internet.

In mediul virtual, esti la cateva click-uri distanta de achizitionarea produsului dorit. Exista chiar si cumparatori de produse virtuale. Nu le folosesc niciodata, nu exista fizic, dar ele pot fi cumparate.

Exista jocuri, e.g. Second Life, in care se pot investi sume considerabile de bani pentru a exploata puterile nebanuite ale unei a doua vieti. Au existat cumparatori de asteroizi din aceleasi tentante jocuri video.

Sumele tranzactionate nu sunt de loc insignifiante. Asteroidul a fost cumparat cu peste 100 de mii de dolari! Se organizeaza licitatii, se vand actiuni, se cumpara credite si jetoane.

Majoritatea tranzactiilor sunt realizate prin intermediul serviciului financiar PayPal. La o tranzactie normala, clientul este obligat sa furnizeze date despre persoana sa, despre contul pe care il detine si despre cardul atasat acestui cont.

Utilizarea de catre vanzator a unui serviciu slab de intermediere financiara poate aduce cu sine pierderea datelor, sau un nivel de securitate scazut. Este normal ca aceste servicii sa foloseasca in general comisioane destul de importante, de cele mai multe ori acestea fiind ascunse in pretul produsului tranzactionat.

Comisioanele sunt construite in functie de vanzarile pe care magazinul le are. Astfel ca, la vanzari mai mici de 2.500 de dolari pe luna, comisionul de administrare PayPal, aplicat fiecarei tranzactii este de 3,4 %, la care se mai adauga 0,35 dolari.

Intre 2.500 si 10.000 de dolari, comisionul scade la 2,9% impreuna cu cei 0,35 dolari. Tranzactiile lunare care depasesc 100 de mii de dolari au cel mai scazut comision, de 1,9% la care se mai adauga cei 0,35 dolari.

De multe ori, pentru comerciantii mici, un comsion de peste 3% le poate dauna afacerii, mai ales pentru ca o marja de profit de 5% este extrem de putin pentru acestia.

PayPal este serviciul cu cea mai buna oferta de securizare a datelor de pe piata. Chiar si asa, PayPal este privit cu ura de multi, impotriva acestui serviciu fiind inaintate o multime de procese de-a lungul timpului.

PayPal reprezinta un serviciu de intermediere si de stocare a datelor pe servere cu un grad foarte ridicat de securitate.

Utilizatorul PayPal primeste un cont prin care tranzactioneaza in mediul on-line. Acest lucru inseamna ca datele personale si cele financiare nu vor fi vazute niciodata de catre vanzator. Vanzatorul va primi contravaloarea serviciului sau produsului vandut prin intermediul PayPal.

Daca are PayPal probleme? Se pare ca da. Dar nu mai multe decat oricare alta companie de marimea acesteia. O lupta nebanuita se duce impotriva PayPal de catre o alta companie de intermediere financiara, Free Merchant.

Aceasta companie a construit un site impotriva PayPal, in care sunt prezentate o serie de situatii in care imaginea PayPal a fost sifonata. Sunt prezentate acolo plangeri pentru utilizarea gresita a conturilor, inghetarea conturilor pe perioade de peste 180 de zile, inchideri de conturi de loc necesare, serviciu clienti delasator, etc.

Toate acestea, acompaniate cu exemple de procese in care a fost tarat PayPal si metodele prin care a scapat de acuzatii. La sfarsitul prezentarii, site-ul ofera alternativa de mai sus pentru utilizarea serverelor securizate in cazul tranzactiilor on-line.

Disfunctionlitati in sistemul PayPal exista, la fel si cazurile de conturi inghetate, cum este cazul lui Markus Persson, un developer de jocuri, care a vandut jocul creat de el pentru suma de 9,95 dolari.

Incasarile sale au ajuns in jurul valorii de 600 de mii de euro, un profit neasteptat pentru developer, si se pare la fel si pentru PayPal. Explicatia reprezentantilor companiei pentru inghetarea contului a fost ca au existat retrageri si depuneri suspecte.

O alta disfunctionalitate este cea in care, in februarie 2010, PayPal a oprit toate tranzactiile din India, atat de vanzare cat si de cumparare. PayPal a refacut tranzactiile ulterior, dar cu multe greseli, greseli prin care a suplimentat conturile celor care deja primisera banii, in timp ce cumparatorii au platit de doua ori contravaloarea produsului.

PayPal ramane totusi o optiune viabila in tranzactiile online si o solutie rapida si comoda de a substitui deplasarea personala la magazin. Greutatea companiei in mediul online va deveni si mai mare, odata cu parteneriatul dintre PayPal si Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#PayPal cumparaturi, #plata online PayPal, #magazin Internet, #produse virtuale , #plata