Cat planuiti sa cheltuiti pe cadourile de Craciun? - Sondaj Ziare.com

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 07:29
3128 citiri
Cat planuiti sa cheltuiti pe cadourile de Craciun? - Sondaj Ziare.com

In ciuda crizei, romanii pastreaza traditia darurilor de Craciun, chiar daca bugetul alocat acestui gen de cumparaturi ar putea fi mai mic decat in anul trecut.

Romania a fost plasata pe locul al doilea in topul celor mai sarace tari, realizat dupa datele furnizate dupa Eurostat.

Cu toate acestea, multi inca vor sa le faca o surpriza celor dragi, chiar daca bugetul alocat va fi unul mai mic.

Astfel, clasamentul celor mai dorite cadouri de Sarbatori este dominat de telefoane, potrivit unui studiu realizat de SEO Monitor, criteriul luat in calcul fiind numarul de cautari de pe Google.

In luna decembrie a acestui an se estimeaza ca se va face un numar de 69.000 de interogari pe cuvantul telefoane, in coborare de la 74.000, in decembrie 2011.

De asemenea, jucariile vor fi cautate de cel putin 65.000 de ori, in urcare fata de anul trecut (60.500), in timp ce ceasurile si bijuteriile vor genera 49.500, respectiv 43.500 de cautari.

Febra cumparaturilor ii cuprinde pe romani inca din luna noiembrie, astfel ca, inca din prima saptamana a acestei luni si pana la sfarsitul lui decembrie, cautarile de cadouri cresc cu aproximativ 15%, potrivit datelor SEO Monitor.

Ce vor sa primeasca romanii cadou de Sarbatori? - Studiu

Care a fost situatia anul trecut

In 2011, bugetul pentru daruri a avut o valoare medie de 348,87 lei, comparativ cu 413,1 lei in anul 2010 si 526,82 lei in 2009.

Tipurile de cadouri pe care romanii le-au cumparat au fost articolele de imbracaminte, incaltaminte (45,8%), cosmetice, parfumuri (34,8%), ciocolata, cafea (29,2%) si jucarii (28,6%), potrivit studiului realizat de Mednet Marketing Research Center.

In total, bugetul mediu alocat pentru Craciun si Revelion a fost de 1.046 de lei, comparativ cu 1.052 de lei in anul 2010 si 1.523 de lei in 2009. Aproape 65% dintre romani au afirmat ca bugetul din 2011 a fost mai mic decat cel din 2010.

Ziare.com va invita la sondaj: Cat planuiti sa cheltuiti pe cadourile de Craciun?

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#cheltuieli cadouri Craciun, #bani cadouri Craciun, #cheltuieli cadouri Sarbatori , #plata
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5