Ce sanse au datornicii sa scape de executare silita

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 17:42
4006 citiri
Ce sanse au datornicii sa scape de executare silita
Foto: Arhiva

Numarul persoanelor care nu isi mai pot plati imprumuturile la banci a crescut considerabil in ultimii ani, in conditiile in care multi datornici si-au pierdut locul de munca sau au suferit diminuari salariale.

La sfarsitul lunii noiembrie 2012, peste 740.000 de persoane inregistrau restante de aproape 2,2 miliarde de euro la imprumuturile contractate, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Numarul acestora este mai mare cu peste 50.000 fata de nivelul inregistrat la inceputul lui 2012.

In cazul persoanelor cu datorii mai mari de 90 de zile, se pot declansa actiuni in instanta pentru recuperarea banilor, ajungandu-se in unele situatii la executare silita.

Sansele in cazul contestatiilor la executare silita nu sunt foarte mari in situatia debitorilor care nu si-au achitat ratele.

Citeste mai multe despre Ce sanse au datornicii sa scape de executare silita pe Efin

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#executare silita debitori, #banci executare silita , #plata