Cum poti sa platesti factura la utilitati evitand cozile?

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:14
2950 citiri
Cum poti sa platesti factura la utilitati evitand cozile?
Foto: Arhiva

Daca sunteti o persoana ocupata si nu aveti timp sa stati la cozi pentru a platiti factura la utilitati, Internetul va asigura cea mai rapida cale de achitare a facturii.

Dezavantajul este insa ca bancile percep, de regula, comisioane de cativa lei pe tranzactie. Utilizarea serviciului de Internet banking este una dintre cele mai rapide cai de a va achita factura - dureaza un minut-doua.

Puteti scapa de costuri suplimentare daca firma de utilitati are cont la banca la care sunteti client. De exemplu, daca sunteti client al ING Bank si platiti prin Home'Bank factura la Enel Energie Muntenia, compania are cont deschis la ING, deci in acest caz nu platiti comision.

Daca firma de utilitati nu are cont la ING, atunci banca va cere un comision de 2 lei, plus unul de transfer de 0,51 lei, pentru plati mai mici de 50.000 lei. Pentru serviciul de Internet-banking la ING Bank platiti lunar 3 lei.

La CEC Bank, serviciul este gratuit, dar vi se retine o garantie pentru modemul de acces la serviciu (digipass) de 50 lei, potrivit Evenimentul Zilei.

O alta metoda este plata facturii de pe site-ul companiei. Un exemplu in acest sens este compania GDF SUEZ Energy Romania, care ofera serviciul "Agentia online", disponibil 24 de ore din 24.

Clientii CEZ pot achita factura la o serie de comercianti acceptanti. Tot ce trebuie sa faceti este sa prezentati factura si sa platiti cash ori cu cardul. Costurile clientului sunt zero, daca aveti card BRD. O alta modalitate este debitul direct.

Plata facturilor prin Internet-banking este eficienta, insa uneori pot aparea disfunctionalitati, asa ca este bine sa pastrati toate facturile.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#plata factura, #factura utilitati, #plata inernet banking , #plata