Grecia: Negocierile-maraton au ajuns la final? Anunt de ultima ora de la Bruxelles

Marti, 02 Iunie 2015, ora 16:21
5778 citiri
Grecia: Negocierile-maraton au ajuns la final? Anunt de ultima ora de la Bruxelles
Foto: Hepta.ro

Creditorii internationali ai Greciei au ajuns la un consens in legatura cu ceea ce va cuprinde acordul cu aceasta tara, au precizat, marti, surse apropiate liderilor de la Bruxelles.

Cativa oficiali care reprezinta institutiile europene si Fondul Monetar International, care nu au dorit sa fie mentionati, au declarat pentru Wall Street Journal ca au terminat de redactat un draft al intelegerii ca ar debloca o transa de imprumut pentru statul elen.

Propunerile vor ajunge la Atena in curand, iar premierul Alexis Tsipras ar putea fi nevoit sa adopte reforme dure in sistemul de pensii, piata muncii si in alte domenii, sustin oficialii citati.

Anterior, luni, seful Guvernului grec a precizat ca nu a primit nicio propunere din partea creditorilor, dar ca a trimis la Bruxelles o serie de termeni si conditii, precizand ca este optimist ca se va ajunge la un acord.

Desi negocierile au inceput din februarie, creditorii internationali au respins toate listele trimise de eleni, motivand ca sunt incomplete sau ca nu sunt destul de detaliate.

Ultima sansa: Acordul cu Grecia este inca posibil in aceasta saptamana

Grecia va achita datoria catre FMI

Grecia va plati, vineri, rata de 300 milioane de euro catre FMI, daca va ajunge la un acord cu creditorii, fie el si verbal, a explicat un oficial guvernamental de la Atena.

"Daca vom considera ca s-a ajuns la un acord, atunci vom face plata pe 5 iunie", a spus oficialul, adaugand ca aceasta ar avea loc daca va exista un acord preliminar, fara sa fie nevoie sa fie aprobat si in sedinta Eurogroup.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de sustinere financiara de 240 de miliarde de euro care se va incheia la sfarsitul acestei luni, insa mai intai trebuie sa incheie o intelegere cu creditorii internationali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Grecia acord creditori, #Grecia acord bani, #Grecia negocieri creditori , #plata