Grecii cer despagubiri de razboi mai mari decat PIB-ul tarii: Germania le spune sa termine cu prostiile

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 22:43
7151 citiri
Grecii cer despagubiri de razboi mai mari decat PIB-ul tarii: Germania le spune sa termine cu prostiile
Foto: Wikipedia

Guvernul grec a transmis, marti, ca estimarile privind despagubirile pe care Germania trebuie sa le plateasca Atenei pentru pagubele din Al Doilea Razboi Mondial ajung la 278,8 miliarde de euro.

Suma este mai mare decat produsul intern brut al statului elen, arata Business Insider.

In 2013, PIB-ul Greciei a fost de 223,57 miliarde de euro.

Publicatia germana Der Spiegel a precizat ca anuntul legat de despagubiri a fost facut de viceministrul de Finante elen, Dimitris Mardas, in fata unei comisii parlamentare.

Berlinul a reactionat la scurt timp.

Ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a replicat la pretentiile Atenei, calificandu-le drept "prostesti".

De asemenea, el a avertizat ca discutia despre despagubirile pentru pagubele din Al Doilea Razboi Mondial nu trebuie sa fie facuta in contextul negocierilor intre creditori si eleni, pentru ca aceste subiecte nu au nicio legatura intre ele, arata Deutsche Welle.

La randul sau, analistul roman Florin Citu remarca ca e vorba de o "interesanta coincidenta".

"Grecia cere Germaniei un urma ocupatiei din WW2 (Al Doilea Razboi Mondial - n.red.) = 279 miliarde euro. Datoria publica a Greciei = 316,3 miliarde euro", a scris pe Facebook Florin Citu.

Germania respinge cererea Greciei: Niciun ban despagubire pentru ocupatia nazista

Nu e pentru prima data cand Germania refuza astfel de cereri din partea Greciei.

Luna trecuta, Steffen Seibert, purtator de cuvant al cancelarului german, Angela Merkel, a transmis ca "problemele referitoare la despagubiri si compensatii au fost solutionate legal si politic".

Sursa: Dadaviz.com

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Grecia despagubiri Germania, #Grecia bani Germania, #Grecia despagubiri razboi Germania, #Grecia bani ocupatie nazista , #plata