Ziare.com

Guvernul da bani primarilor printr-o noua derogare de la Legea finantelor publice

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 15:19

   

Guvernul da bani primarilor printr-o noua derogare de la Legea finantelor publice
Guvernul va introduce o noua derogare de la Legea finantelor publice prin care isi va asigura dreptul sa acorde in continuare bani primarilor din Fondul de rezerva bugetara, cu justificarea ca a primit foarte multe cereri din partea acestora si trebuie evitata acumularea de arierate.

Legea finantelor publice locale stabileste ca bani din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului sunt repartizati unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale, pe baza de hotarari ale Guvernului, dar numai pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar.

Guvernul va apela insa la o noua derogare de la aceasta lege, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

Bugetul pentru 2015, publicat de Finante: Impozite, salarii si investitii

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin derogare de la prevederile din Legea privind finantele publice, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prin hotarare a Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente si de capital", se arata in document.

Guvernul se justifica aratand ca la nivelul administratiei publice centrale au fost primite foarte multe solicitari de la autoritatile administratiei publice locale de alocare de sume pentru echilibrarea bugetelor locale din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si in care prezinta situatiile financiare deosebite, determinate de neincasarea veniturilor din cotele defalcate din impozitul pe venit.

"Avand in vedere faptul ca, autoritatile administratiei publice locale au facut angajamente legale la nivelul veniturilor estimate, prin nealocarea sumelor la nivelul prognozat acestea sunt in imposibilitatea efectuarii platilor la nivelul angajamentelor", spune Executivul.

Sursa citata mai arata ca, prin neachitarea sumelor respective, platile restante vor deveni arierate si in acest mod se pune in pericol efortul Guvernului de a asigura stingerea arieratelor de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3129 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica psd calca din nou legea

si iau din banii de la buget pentru pomeni electorale. fondul pentru urgente are sensul lui, pentru inundatii, sau probleme cu razboiul de langa noi, sau alte probleme neprevazute. singura problema neprevazuta a fost ca au pierdut alegerile si acum sunt intrebati de unde dau pomenile promise. Au mai avut tupeu sa taie si de la dna, care a adus foarte multi bani la buget, demonstrand acelasi tupeu ca la legea amnistiei. cat sunt hotii la butoane, numai din astea vom avea

 

Aha, primarii pesedistii vor primii ce le-a fost promis

Bravo Tonta, te tii de cuvant, pzdistii sunt alaturi de tine!

- Auzi colo: "au facut angajamente legale la nivelul veniturilor estimate". Am estimat ca voi avea venituri de 10 milioane de euro, desi in ultimii 25 de ani am reusti sa strang pe plan local doar 5. Na, guvernul ma ajuta sa ies din chestia asta. Alea 5 milioane vor fi directionate catre firmele locale pentru difetrite smenuri absolut necesare.

Rc. A existat oare zi cand guvernul PSD sa nu incalce legea?

Din 2012 si pana in prezent nu a fost zi in care guvernul Ponta sa nu fi incalcat grosolan legea:incepand cu schimbarea ilegala a Avocatului Poporului si terminand cu lipsirea dreptului de vot pentru romanii din Diaspora.Daca asemenea fapte se intampla in o alta tara din UE,acest guvern nu mai era de mult.Shalom

romani, fiti cu ochii in 14

iar vi se pregateste ceva..

 

ponta comite banditism in forma continuata

la ce mai face parlamentul legi faca un bandit
le suspenda cind are chef ?
daca legile sint proaste,sa le abroge,avind apoi
dreptul legal de a face cum doreste.
de ce incalca orice norma juridica suspendind
legea ?
ca sa-i umfle din bugetul tarii pe psdistii care
nu aveau de unde returna banii furati ?

e cazul ca dna sa intervina in forta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor