Plata cu cardul, mai ieftina decat cea cash

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 08:57
4579 citiri
Plata cu cardul, mai ieftina decat cea cash
Foto: Agenda.ro

In ciuda faptului ca romanii sunt reticenti la plata cumparaturilor cu cardul, utilizarea acestuia in magazine nu presupune niciun comision, comparativ cu scoaterea banilor de la bancomat, care are un cost important, si apoi efectuarea platii cash.

"S-au facut niste studii in hypermarketuri si s-a constatat ca peste 60%-70% din clienti aveau carduri, dar foarte putini il utilizau la plata, majoritatea preferau cash-ul", a declarat Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPC-PPSR), pentru Jurnalul National.

Mai mult, si statul are de castigat din plata cu cardul, pentru ca toate aceste cheltuieli se fiscalizeaza.

Pentru a pune capat fraudelor, ANPC-PPSR va lansa la 1 octombrie campania "Cere bonul fiscal", care va tine 1.000 de zile si va avea rolul de a constientiza opinia publica despre faptul ca, daca statul nu-si aduna taxele si impozitele, acest lucru se va intoarce si impotriva noastra.

Statul pledeaza si pentru utilizarea transferurilor bancare din strainatate catre Romania si nu trimiterea plicurilor cu bani prin soferii de autocar. Master Card are un serviciu pe care vrea sa-l implementeze si in Romania prin care banii din strainatate pot ajunge aproape instant in tara prin luarea banilor de pe cardul din strainatate si trimiterea lor pe un alt card din Romania.

"Serviciul este disponibil la nivel european din ianuarie 2010 si Master Card negociaza cu trei banci din Top 10 pentru implementarea lui in Romania", a declarat Gabriel Ghita, director Master Card.

Quarterly Report - Editia 4

Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
Xbox Games Showcase: Noi anunțuri pentru Call of Duty și Doom
Xbox Games Showcase: Noi anunțuri pentru Call of Duty și Doom
Se pare că nu doar Call of Duty: Black Ops 6 va fi în centrul atenției la Xbox Games Showcase, prezentarea programată pe 9 iunie, unde Microsoft va dezvălui noutățile pentru a doua parte a...
#plata card, #plata cash, #bani bancomat , #plata