Platile prin card pot ieftini cumparaturile

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 16:28
1232 citiri
Platile prin card pot ieftini cumparaturile

Numarul celor care isi platesc cumparaturile cu cardul este in crestere, datorita ofertelor create in urma colaborarilor comerciantilor cu bancile.

Posesorii de carduri pot obtine discounturi daca platesc astfel la comercianti sau la prestatorii de servicii, scrie Capital.

Daca pana de curand reducerile la comercianti vizau numai posesorii de carduri de credit, beneficiile au fost extinse mai nou si pentru cardurile de debit.

Printre bancile care au parteneriate de acest gen se numara BCR, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, RBS.

De exemplu, posesorii de carduri de debit BCR pot obtine discounturi la trei comercianti si prestatori de servicii, iar cei cu carduri de credit, la 16, iar reducerile maxime pot ajunge pana la 20%.

Aceasta este si cazul in care posesorii de carduri BCR platesc cu cardul investigatiile medicale efectuate la Puls Medica. Si clientii Flanco care au card BCR au o reducere de 5%.

La randul lor, clientii cu carduri de credit RBS pot beneficia de reduceri la peste 1.500 de comercianti, nivelul maxim fiind de 25% pentru posesorii de carduri de debit (numai la un hotel de patru stele din Poiana Brasov), respectiv pana la 30% pentru posesorii de carduri de credit.

Si posesorii de carduri UniCredit beneficiaza de discounturi de pana la 25% la circa 200 de comercianti.

O alta varianta propusa de banci este acumularea unor puncte de fidelitate in urma utilizarii cardurilor.

Exista si banci care emit carduri de credit cu programe care le permit posesorilor de astfel de instrumente sa opteze pentru returnarea sumelor cheltuite in unele magazine intr-un numar fix de rate.

Numarul minim de rate este de sase in cazul clientilor Raiffeisen, respectiv de una in cazul posesorilor de carduri emise de Credit Europe.

Atunci cand se apeleaza la cumparaturile cu cardul nu trebuie uitate insa si costurile aferente cardurilor de credit. Dobanzile anuale efective practicate la acestea sunt intre 18,7% si 22,1%, in cazul unei linii de credit de 4.200 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#plata card, #cumparaturile platite cu cardul , #plata