Romanii abia se descurca de la un salariu la altul

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 14:03
6229 citiri
Romanii abia se descurca de la un salariu la altul

Rezultatele unui studiu recent realizat de IRES arata ca doar 29% dintre romani pot sustine ca le ajung banii de la o luna la alta, in timp ce 39% spun ca nu descurca asa cum si-ar dori, iar 16% nu au bani nici pentru strictul necesar.

Cifrele arata ca doar 14% dintre romani spun ca traiesc bine cu banii pe care-i castiga.

De asemenea, cei mai multi (52%) sustin ca le-ar trebui un salariu minim lunar de 2.000 de lei pentru a se descurca. Peste un sfert din romani (26%) cred ca ar putea sa traiasca si cu salarii de 1.000 de lei, iar 5% spun ca le-ar trebui macar 4.000 de lei pe luna pentru un trai decent, se arata in comunicatul IRES.

Pe o scala de la 1 la 10, de la "sarac" la "bogat", cei mai multi romani s-au plasat undeva la mijloc, media fiind in jurul valorii 4,83. Cu toate acestea, 9% dintre respondenti se situeaza la polul extrem al saraciei (nota 1), in timp ce doar 1% dintre romani au putut sa se declare fara nicio rezerva bogati (nota 10).

Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 1.131 de romani, in luna decembrie, cu o rata maxima de eroare de plus sau minus 2,9%.

V.D.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#studui IRES 2014, #salariu minim romani, #nivel trai romani 2014 , #plata