Trucuri pentru a reintregi salariul, dupa taierile de buget

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 18:51
2162 citiri
Trucuri pentru a reintregi salariul, dupa taierile de buget

Reducerile de salarii sunt una dintre cele mai mari probleme pe timp de criza, specialistii in resurse umane fiind de parere ca nivelul scazut al salariilor este incurajat chiar de absenta cererilor pentru o suma mai mare.

Astfel, orice angajat pleaca de la premisa ca exista foarte putine locuri in care ai putea sa pleci de la jobul actual.

Daca managerii considera ca nu exista cerere pe piata pentru personalul cu pregatirea si experienta ta, sansele de a obtine inapoi banii pierduti in urma masurillor de austeritate sunt minime.

De aceea, trebuie sa stii cum sa-ti "educi" seful si cum sa il faci sa afle care sunt zvonurile de pe piata muncii. Trebuie insa sa ai o atitudine realista, sa fii constient de dificultatile prin care trece economia la nivel mondial, in acest moment. Astfel, Bloombiz, care citeaza Forbes, va dau cateva sfaturi in acest sens.

Ia in considerare situatia in care se afla compania

Daca vrei sa ceri reintregirea salariului, trebuie sa iei in considerare industria in care se dezvolta compania si sa incerci sa-ti dai seama daca exista semne ale revenirii economice.

Este important sa incerci sa afli inainte daca exista companii din domeniu care obtin profit si daca au incetat concedierile, apoi examineaza situatia companiei tale.

Incearca sa afli daca nivelul vanzarilor a crescut, daca a inregistrat profituri in ultimul trimestru si care sunt previziunile pentru urmatorul trimestru.

Evalueaza-ti performanta

Daca ai permis ca reducerea salariului sa iti afecteze productivitatea, inseamna ca nu ai argumentele necesare pentru a cere reintregirea salariului tau.

Alcatuieste o lista cu toate succesele pe care le-ai avut si alte responsabilitati pe care ti le-ai asumat. Spre exemplu, poti include faptul ca ai indeplinit munca a doi oameni, din momentul in care ceilalti colegi de departament au fost concediati.

Afla daca celelalte companii fac angajari

Scopul angajatorilor nu este acela de a pierde persoanele valoroase din companie, iar daca ai fost un angajat loial si productiv in timpul crizei, seful tau nu va fi dispus sa te piarda atat de usor.

Verifica joburile disponibile si stai de vorba cu diferiti specialisti in recrutare care lucreaza in companii din acelasi domeniu, pentru a afla care sunt celelalte optiuni.

Cere parerea cuiva

Deschide subiectul in fata unei persoane de incredere din companie care a mai trecut prin momente asemanatoare. Acea persoana iti va putea da un sfat bun in ce priveste oportunitatea cererii tale.

Stabileste un obiectiv

Incearca sa afli care sunt cerintele tale exacte si cum vrei reactiona daca nu primesti ce ti-ai planuit. Daca salariul tau a fost redus cu 5%, trebuie sa stii sigur daca scopul tau este sa primesti inapoi intreaga suma sau daca esti dispus sa accepti si 2,5%, cu o renegociere in sase luni, spre exemplu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#reintregire salariu, #bani salariu, #mariri salariu , #plata