Aur sau actiuni - ce ne sfatuieste miliardarul Warren Buffet

Joi, 09 Februarie 2012, ora 23:16
4856 citiri
Aur sau actiuni - ce ne sfatuieste miliardarul Warren Buffet
Foto: ChinaConfidential

Miliardarul Warren Buffet sustine ca actiunile sunt cea mai sigura investitie in perioada de criza, in ciuda faptului ca pretul aurului a crescut constant si este considerat de multi refugiul investitorilor in aceasta perioada.

In prezent, aurul este favoritul investitorilor care se tem ca toate celelalte bunuri, ca si banii, au riscuri mari.

"Aurul are insa doua dezavantaje majore, deoarece nu este foarte util si nici nu are valoare de procreare. Are utilitate industriala si decorativa, insa cererea este limitata si incapabila sa duca la productie. Daca detii o uncie de aur pentru eternitate, la sfarsit tot o uncie detii", explica Warren Buffet, intr-un editorial pentru Fortune, preluat de CNN.

Cumparatorii de aur sunt motivati de faptul ca numarul celor ce se tem va creste, astfel ca pretul va creste odata cu cererea, adauga Buffet.

Acesta este de parere ca aurul ar putea sa creeze o "bula" pe piata similara cu cele create de Internet sau pe piata imobiliara, care ulterior s-au spart, tragand in jos preturile.

"In ultimii 15 ani, actiunile pe Internet si casele au demonstrat excesele extraordinare care pot fi create prin combinarea unei teze sensibile cu cresterea preturilor, bine mediatizata. In aceste bule, o armata de investitori initial sceptici au fost convinsi de 'dovezile' pietei si plaja de cumparator a crescut indeajuns cat sa mearga lucrruile. Insa bulele umflate destul de mult ajung sa se sparga", sustine Buffet.

Conform unui sondaj al PriceWaterHouseCooper, 80% dintre directorii din industria miniera se asteapta ca pretul aurului sa creasca in continuare, uncia de aur urmand sa ajunga pana la un pret de 2.000 de dolari in 2012.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Warren Buffet, #aur, #aur actiuni , #pret aur