Aurul atinge un nou maxim istoric pe pietele internationale

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 18:04
2095 citiri
Aurul atinge un nou maxim istoric pe pietele internationale
Foto: Daylife

Pretul aurului a atins, luni, nivelul maxim istoric, de 1.300 de dolari pe uncie, pe masura ce investitorii au facut mai multe plasamente in piata, pe fondul grijilor privind redresarea economica globala.

De asemenea, pretul argintului a atins cel mai inalt nivel din ultimii 30 de ani, dupa ce, in 2010, valorea sa a urcat cu 30 de procente, relateaza Reuters.

Potrivit expertilor din domeniu, pretul aurului va continua sa se majoreze pe termen lung, acesta fiind, astfel, un "adapost" in afata inflatiei.

"Toate tarile din lume dau semnale ca ar putea tipari bani... in ce altceva am putea avea incredere, daca nu in aur", a spus Sean Corrigan, strategist de investitii la Diapason Commodities Management.

In plus, dolarul a ajuns la cel mai scazut nivel fata de euro din ultimele cinci luni, in urma declaratiilor oficialilor Fed privind redresarea mult prea lenta a economiei americane, ceea ce a favoriziat cresterea pretului aurului.

Potrivit Asociatiei Pietei de Lingouri din Londra, pana in septembrie 2011, pretul ar putea creste la 1.406 dolari pe uncie, iar cea mai mare companie din domeniul mineritului de aur, Barrik Gold, estimeaza un pret de 1.500 de dolari/unice, anul viitor.

La randul sau, pretului argintului a ajuns la 21,61 de dolari/uncie, iar, pe termen mediu, estimarile sunt de cretere pana la 25 de dolari/uncie, potrivit strategistului Michael Widmer, de la Bank of America Merrill Lynch.

Cele mai mari cereri pentru argint se inregistreaza in industrie, pentru semi-conductori, dar si pentru bijuterii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#pret aur, #pret argint, #crestere pret aur, #crestere pret argint , #pret aur