"Casa ungureasca", un program care le place tot mai multor romani

Sambata, 22 August 2009, ora 14:46
3201 citiri
"Casa ungureasca", un program care le place tot mai multor romani

Programul "Prima Casa" are la Arad o alternativa: creditele oferite de bancile maghiare in conditii avantajoase pentru achizitii imobiliare in tara vecina.

Casa in Ungaria, cu bani putini si finantare de la o institutie bancara din tara vecina- asta este contraoferta ungurilor la "prima casa" romaneasca. Exista si firme specializate gata sa le ofere asistenta romanilor dornici de a avea propria locuinta peste granita, informeaza Romania Libera.

Totul este posibil, pentru ca bancile unguresti vor sa acorde credite cat mai multe, dobanzile sunt mai mici decat la un credit de nevoi personale sau decat la unul imobiliar obisnuit din Romania, preturile caselor din apropierea frontierei romano-maghiare sunt relativ scazute, iar creditarea se poate obtine si pe baza unor acte din Romania, conditiile fiind deosebit de avantajoase.

Un birou de intermedieri imobiliare si credite centrat pe clientii romani se afla chiar pe strada principala, in apropierea primariei din localitatea maghiara Batania, aflata la 28 kilometri de Arad.

Aici, dupa 2007, s-au mutat cateva sute de romani care si-au achizitionat la inceput case si la preturi de 5.000 de euro, cu toate utilitatile: apa, canalizare, gaz metan.

Romanii spun ca taxele si impozitele sunt extrem de mici, dar amenzile sunt mari, fiind, de exemplu, taxati daca nu-si tund gazonul din fata casei sau daca gradinile lor sunt napadite de buruieni.

Doritorii romani de case unguresti trebuie doar sa vina la un birou specializat din tara vecina, cu un dosar care contine cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere, adeverinta de venit de la Finantele din Romania, fisa fiscala pe anul 2008 si un extras de cont al ultimelor trei luni.

Pentru suma de 360.000 forinti, la care se adauga TVA, adica aproape 1.500 de euro, este intocmit dosarul de creditare, toate actele fiind traduse si legalizate de un traducator autorizat. La aceasta suma se mai adauga 5% comisionul firmei de intermediere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#contraoferta Ungaria Prima Casa, #program case Ungaria , #program banci