S-a remediat eroarea informatică. Cîmpeanu anunță achitarea salariilor angajaţilor din sistemul de educaţie

Luni, 16 Mai 2022, ora 19:17
2879 citiri
S-a remediat eroarea informatică. Cîmpeanu anunță achitarea salariilor angajaţilor din sistemul de educaţie
Ministrul Sorin Cimpeanu. Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că au fost plătite toate salariile angajaţilor din sistemul de învăţământ.

"În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaţilor din sistemul de educaţie", a transmis, luni seară, Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei "regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituţii care se află în structura altui minister şi reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ".

"Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calităţii şi echităţii", a conchis Cîmpeanu.

Anterior, Sorin Cîmpeanu a anunţat, la Digi24, că în cinci judeţe nu s-au primit salariile la timp, în învăţământ, din cauza unei erori informatice de la Ministerul de Finanţe, care a afectat plata salariilor bugetarilor în mai multe judeţe. ”Noi am fost informaţi că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, am înţeles că se va rezolva cât mai repede”, afirma ministrul Educaţiei.

El arăta că a discutat la Guvern cu ministrul de Finanţe, care i-a transmis că este o eroare informatică. ”Chiar acum vin de la Guvern, am înţeles de la ministrul de Finanţe că a fost o eroare informatică, care a afectat plata salariilor tuturor bugetarilor, la timp, în mai multe judeţe”, spunea el.

”Am înţeles că se va regla cât se poate de repede. Întrebaţi la Minsterul de Finanţe, Trezoreria nu este în subordinea ministerului Educaţiei, noi ne ocupăm de educaţie”, mai spunea ministrul.

Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
#bani, #salarii, #invatamant, #intarziere , #scoli