Administratorul Fondului Proprietatea nu poate plasa activele in titluri proprii

Sambata, 10 Ianuarie 2009, ora 18:11
710 citiri
Administratorul Fondului Proprietatea nu poate plasa activele in titluri proprii
Foto: Romania Libera

Administratorul Fondului Proprietatea nu va avea voie sa investeasca activele Fondului in instrumente financiare emise de societatea de administare a investitiilor sau de afiliatii sai, potrivit regulamentului de desemnare a managerului de fond.

"Pentru asigurarea administrarii corespunzatoare a Fondului Proprietatea, viitoarea societate de administrare, care va fi desemnata in urma unei licitatii internationale, trebuie sa nu se gaseasca in nici un moment intr-o state de conflict de interese fata de Fondul Proprietatea", se arata in Anexa 5 la Caietul de Sarcini aferent licitatiei internationale - Anexa 2 la H.G. 1514/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare a licitatiei internationale pentru desemnarea societatii de administrare a Fondului Proprietatea si a Caietului de sarcini al licitatiei.

Pe de alta parte, "in cazul in care, in timpul exercitarii mandatului sau de administrare, respectiva societate se va gasi la un moment dat intr-o astfel de situatie de conflict de interese, aceasta va trebui sa notifice imediat in acest sens Fondul Proprietatea".

Printre altele, administratorul "nu are voie sa investeasca active ale Fondului Proprietatea (inclusiv, dar nu numai, numerar) in instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, instrumente derivate etc.) emise de societatea de administare a investitiilor sau de afiliatii sai".

Acest lucru inseamna ca pe durata mandatului sau de administare, societatea de administrare nu se poate folosi de activele Fondului pentru interesele proprii sau ale afiliatilor sai.

Fondul Proprietatea a publicat in presa interna si internationala, pe 11 decembrie, cererea de oferte pentru selectarea administratorului, data limita pentru depunerea acestora fiind atunci pe 15 ianuarie 2009, iar potentialii administratori puteau lansa intrebari sau solicitari de clarificare pana in 24 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#fondul proprietatea, #administrator, #investire active , #stiri financiare