Ziare.com

Alpha Bank a dat primul credit prin "Prima Casa"

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 14:50

   

Alpha Bank a dat primul credit prin "Prima Casa"
Alpha Bank a acordat primul credit ipotecar prin programul "Prima Casa", in valoare de 30.000 euro, si analizeaza in prezent cereri ce se ridica la 12 milioane euro, a declarat presedintele executiv al bancii, Sergiu Oprescu.

Primul imprumut aprobat de Alpha Bank prin programul "Prima Casa", in valoare de 30.000 euro, a fost acordat unei persoane cu varsta de pana in 30 de ani, care a cumparat o garsoniera in Bucuresti.

"In primele trei saptamani de la inceperea programului am avut solicitari de 12 milioane euro, cifra care creste in continuare. Trebuie sa luam insa in considerare ca perioada in care se incheie un contract de creditare, din momentul in care cineva vine la o banca si pana cand se trag respectivii bani, este cuprinsa intre doua saptamani si o luna", a declarat Oprescu, pentru NewsIn.

El a mentionat totodata ca Alpha Bank ar putea solicita suplimentarea plafonului aprobat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), de 68,4 milioane euro, in cazul in care banca va continua sa primeasca cereri de credite dupa utilizarea sumei alocate.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Initial, estimam ca vom utiliza sumele din plafon pana la finalul acestui an, dar s-ar putea chiar mai repede si este posibil sa cerem suplimentarea plafonului, in cazul in care unele banci nu vor folosi toti banii. Oricum, in prima faza, Alpha Bank ceruse un plafon de 100 milioane euro", a mai spus Oprescu.

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca guvernul va finanta Programul "Prima casa" si anul viitor, tot prin sistemul garantiilor guvernamentale, daca se va dovedi de mare succes anul acesta.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Ulterior, ING Bank a anuntat ca renunta sa mai participe la program si ca va lansa in aceasta vara un produs similar celor din "Prima Casa", in limita a 80.000 de euro pentru fiecare imprumut.

Plafonul stabilit de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro, iar fiecarei banci i-a fost alocata o limita a volumului imprumuturilor in sistem pro-rata, in functie de oferta depusa initial.

Sursa: rNews

Articol citit de 1274 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ati facut rahatul praf!

Nu spuneti ce-i mai important! Ce rata lunara plateste, ce dobinda, pe citi ani. Este dobinda fixa, ori variabila si te poti trezi dator vindut in citiva ani! Nu aveti stofa de jurnalisti asta este, sunteti specialisti in a umbla cu cioara vopsita!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor