Analiza Tradeville Euforia globala pastreaza initiativa (Video)

Luni, 27 Iulie 2009, ora 10:29
995 citiri
Analiza Tradeville Euforia globala pastreaza initiativa (Video)

In urma cu o saptamana, notam ca motivatia de a mentine un pariu impotriva euforiei globale s-a redus considerabil.

In conditiile in care evolutia pietelor financiare era mixta, iar premisele negative erau din nou larg ignorate de catre participantii la piata, riscul prelungirii euforiei globale devenise mai important decat cel al unei corectii in masura sa genereze o tendinta clara si randamente notabile.

Abandonam astfel ipotezele macro-globale lansate la mijlocul lunii iunie privind posibilitatea unor corectii negative pe bursele internationale de actiuni si de marfuri si a unor corectii pozitive ale yenului japonez si dolarului american.

In perioada 15 iunie - 10 iulie cei mai importanti indici bursieri americani au suferit 4 saptamani negative consecutive, insa bursa de actiuni din China si-a continuat avansul parabolic.

Pe parcursul ultimelor 6 saptamani pozitive consecutive, cel mai important indice compozit al bursei chineze, Shanghai Composite Index, a inregistrat o apreciere de aproape 23%. Valoarea indicelui a castigat peste 80% de la inceputul anului, dublandu-se fata de cel mai recent minim multi-anual atins in luna noiembrie a anului trecut.

Aceasta observatie mi-a impus o examinare critica a ipotezelor lansate la mijlocul lunii iunie, intrucat in perceptia mea dinamica burselor din Shanghai si Shenzhen reflecta poate cel mai bine euforia globala ancorata de ideea unui reviriment economic puternic si sustenabil.

Apoi, ignorasem posibilitatea unui sezon excelent de raportari financiare aferente celui de-al doilea trimestru pe Wall Street. Conform Bloomberg, pana in prezent peste 75% din raportarile privind profiturile nete au surprins pozitiv asteptarile, marcand astfel cea mai buna performanta din 1993, anul in care au inceput sa fie compilate datele.

Stabilizarea pietelor financiare din primavara a influentat pozitiv rezultatele corporatiilor americane, in termenii teoriei reflexivitatii documentate in anii '80 de catre George Soros. O crestere a cotatiilor bursiere ale sectorului bancar, de pilda, a permis institutiilor financiare sa atraga capital privat intr-o maniera care a depasit cele mai optimiste previziuni, fapt care a influentat pozitiv fundamentele acestui sector.

Pentru un timp, euforia globala poate sa continue - context in care cotatiile de pe bursele internationale de actiuni si de marfuri vor creste, iar presiunile negative afectand yenul japonez si dolarul american se pot acutiza.

Intr-un tablou mai larg, insa, euforia globala care urmeaza apocalipsei pietelor financiare de anul trecut ramane vulnerabila unei corectii. Cu cat ecartul dintre perceptii si realitate continua sa se mareasca - iar acest proces este deja extrem de vizibil pe piata de capital din China, capatand o aura hiper-speculativa care-mi aminteste de toamna anului 2007 - cu atat corectia ulterioara are potentialul de a fi mai severa.

NOTA: Acest material are exclusiv un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de a tranzactiona in oricare din pietele financiare mentionate. Tranzactiile in marja presupun riscuri financiare semnificative. Tradeville SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza informatiilor prezentate.

Datele utilizate pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu exista nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Tradeville este noul nivel Vanguard. In spatele acestei transformari a firmei de brokeraj stau 14 ani de expertiza bursiera, inovatie tehnologica, transparenta si permanenta comunicare cu clientii, concretizate prin leadership in tranzactionarea on-line in Romania.

O platforma integrata de tranzactionare si extinderea regionala in Europa de Est reprezinta oferta pe care Tradeville o face investitorilor. Ne puteti accesa la

www.tradeville.eu si, in continuare, la www.vanguard.ro.

Mihai Nichisoiu

Analist piete internationale

Tradeville S.A.

V-a placut acest material si doriti sa aflati mai multe despre pietele financiare globale?

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#analiza Tradeville piete financiare, #evolutie piete financiare internationale , #stiri financiare