Analiza Tradeville Stabilizarea pietelor internationale, din nou in pericol (Video)

Luni, 08 Iunie 2009, ora 07:29
1115 citiri
Analiza Tradeville Stabilizarea pietelor internationale, din nou in pericol (Video)

La mijlocul lunii martie, abandonam scenariul unor scaderi ale bursei americane de actiuni catre noi minime multi-anuale - dupa ce indicele compozit Dow Jones Industrial Average pierduse deja aproape 15% in perioada catre trecuse de la sfarsitul lunii ianuarie - si introduceam ipoteza unei stabilizari globale a burselor internationale de actiuni si de marfuri (piata petrolului, in particular, la care am adaugat mai tarziu pietele metalelor cu utilizare intensiv industriala).

Pe parcursul ultimelor trei luni, indicii Dow Jones Industrial Average si S&P 500 au castigat peste 20% si respectiv 25%. Performanta burselor de actiuni din blocul BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) a fost inca si mai remarcabila. Doar in luna mai, pretul futures al petrolului cu scadenta cea mai apropiata cotat la NYMEX a crescut cu aproape 30%, marcand astfel cel mai puternic avans din ultimii 10 ani.

La acest moment, insa, riscul este ca premisele pozitive - pe care publicul le-a aplaudat furtunos in ultimele luni - sa fi fost deja integrate si chiar exagerate.

In cazul in care optimismul global rateaza initiativa, cateva ipoteze de interes mai vechi revin in atentie. Printre acestea, posibilitatea unor deprecieri valutare fortate in tarile baltice - situatie in care sectorul bancar suedez in particular s-ar putea transforma in victima colaterala.

NOTA: Acest material are exclusiv un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de a tranzactiona in oricare din pietele financiare mentionate. Tranzactiile in marja presupun riscuri financiare semnificative. Tradeville SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza informatiilor prezentate.

Datele utilizate pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu exista nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Tradeville este noul nivel Vanguard. In spatele acestei transformari a firmei de brokeraj stau 14 ani de expertiza bursiera, inovatie tehnologica, transparenta si permanenta comunicare cu clientii, concretizate prin leadership in tranzactionarea on-line in Romania.

O platforma integrata de tranzactionare si extinderea regionala in Europa de Est reprezinta oferta pe care Tradeville o face investitorilor. Ne puteti accesa la

www.tradeville.eu si, in continuare, la www.vanguard.ro.

Mihai Nichisoiu

Analist piete internationale

Tradeville S.A.

V-a placut acest material si doriti sa aflati mai multe despre pietele financiare globale?

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#analiza Tradeville, #pericol piete internationale, #analiza burse internationale , #stiri financiare