Banca Mondiala: Saracia extrema afecteaza peste 700 de milioane de oameni

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 08:30
1848 citiri
Banca Mondiala: Saracia extrema afecteaza peste 700 de milioane de oameni
Foto: Arhiva Ziare.com

Saracia extrema afecteaza in acest an aproape 10% din populatia mondiala, dar fenomenul ramane "extrem de ingrijorator" in Africa subsahariana, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM) dat publicitatii duminica.

Documentul releva ca in intreaga lume 702 milioane de persoane, ceea ce inseamna 9,6% din populatia mondiala, traiesc sub pragul saraciei, indicator adus de Banca Mondiala de la 1,25 dolari pe zi la 1,90 dolari pe zi pentru a se tine cont de inflatie.

In 2012, anul din care provin cele mai recente date disponibile, numarul oamenilor afectati de saracie era de 902 milioane, reprezentand 13% din populatia mondiala. Aceasta proportie era de 29% in anul 1999.

Avertisment sumbru: Vom avea sute de milioane de saraci in urmatorii ani! Suma infima care ar eradica foametea

"Aceste previziuni ne arata ca am putea fi prima generatie din istorie care pune capat saraciei extreme", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong-kim.

Desi in Asia - mai ales in India - si America de Sud se manifesta o tendinta de scadere neta a saraciei extreme, acest fenomen inca afecteaza 35,2% din populatie in Africa subsahariana, unde traieste aproape o jumatate din populatia cea mai defavorizata la nivel mondial.

Raportul BM mai precizeaza ca institutia nu dispune de date fiabile cu privire la saracia din Orientul Mijlociu si din Maghreb, din cauza conflictelor din principalele tari din regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Banca Mondiala saracie lume, #saracie extrema global , #stiri financiare