Bernard Madoff: Sunt un om bun

Autor: Ana Ilie
Luni, 28 Februarie 2011, ora 21:07
1664 citiri
Bernard Madoff: Sunt un om bun

Bernard Madoff, acuzat si condamnat de instrumentarea unui joc piramidal in SUA, a acordat un interviu, din inchisoare, pentru New York Magazine, in care sustine ca este un om bun si ca victimele sale au aceeasi vina ca si el pentru frauda de 65 de miliarde de dolari.

Madoff a tinut sa sublinieze ca a fost pe nedrept protretizat ca un monstru atunci cand s-a prabusit schema Ponzi pe care o conducea, in toamna lui 2008, scrie The Guardian. El a mai spus ca pacalirea familiei si investitorilor timp de doua decenii l-a afectat pe plan personal si ca nu avea de gand sa comita o infractiune atat de mare, dar nu s-a mai putut extrage din schema.

Fostul sef al Bernard L. Madoff Investment Securities a insistat chiar ca terapeutul lui i-a dat asigurari ca nu este o persoana rea.

"Mi-a spus: Nu esti un sociopat. Ai morala. Ai remuscari. Sunt un om bun", a spus Madoff.

Madoff a acordat interviul prin telefon, printr-o serie de apeluri facute incepand cu sinuciderea fiului sau, in toamna anului trecut. El a povestit ca si-a inceput cariera legitim, insa a fost nevoit sa isi falsifice profitul in recesiunea de la inceputul anilor '90. O data ce a inceput sa foloseasca fondurile de la un client pentru a-l plati pe altul, in loc sa genereze profit pe Wall Street, n-a mai fost capabils a admita adevarul.

"Toata lumea era lacoma. Eu m-am prins in joc. Nu este o scuza", a spus el, argumentand ca si clientii sai sunt la feld e vinovati.

Madoff a fost inchis pentru 150 de ani, pentru frauda, furt si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Madoff, #madoff om bun, #madoff inchisoare , #stiri financiare