BNR lanseaza o moneda de 50 de bani cu ocazia Euro 2020

Marti, 08 Iunie 2021, ora 15:52
3499 citiri
BNR lanseaza o moneda de 50 de bani cu ocazia Euro 2020

O moneda din alama pentru colectionare cu tema "Campionatul European de Fotbal 2020" va fi lansata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), din 11 iunie.

Conform BNR, aversul monedei prezinta o compozitie grafica ce face trimitere la jocul de fotbal, inscriptia in microtext "CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL", scrisa continuu pe trei randuri, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "50 BANI", stema Romaniei si anul de emisiune "2021".

Reversul monedei reda in centru o minge de fotbal, inscriptia in microtext "Campionatul European de Fotbal", scrisa continuu sub forma ochiurilor de plasa de la portile terenului de fotbal; circular, inscriptia "CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020".

Monedele din alama pentru colectionare vor fi ambalate separat, in capsule de metacrilat transparent. Tirajul maxim pentru moneda din alama pentru colectionare este de 20.000 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din alama pentru colectionare este de 10,00 lei, exclusiv TVA.

Monedele din alama pentru colectionare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020 au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din alama pentru colectionare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020 se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#moneda BNR, #Euro 2020, #moneda 50 bani euro 2020 , #stiri financiare