Bursele europene au inchis in scadere puternica

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 21:38
967 citiri
Bursele europene au inchis in scadere puternica

Marile burse europene au inchis miercuri in scadere puternica, afectate de o serie de rezultate negative si de indicatori sub asteptari, sedinta fiind marcata de nervozitate si de marcari de profit, inaintea publicarii datelor privind PIB-ul SUA din al treilea trimestru.

Astfel, indicele FTSE-100, al bursei din Londra, a inchis in scadere cu 2,32%, pana la 5.080,42 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a pierdut 2,46%, pana la 5.496,27 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a coborat cu 2,14%, la 3.663,78 puncte, potrivit AFP.

Titlurile din sectorul bancar au fost afectate de rezultatele sub asteptari publicate miercuri de banca spaniola Santander, a doua din Europa dupa capitalizare. Banca a anuntat ca profitul din al treilea trimestru a avansat cu mai putin de 1%, in contextul in care castigurile mai mari din Marea Britanie si Brazilia au fost cotrabalansate de pierderile din credite.

Un alt semnal negativ a venit de peste Atlantic. Vanzarile de case noi din Statele Unite au scazut neasteptat in septembrie, cu 3,6%, primul declin dupa luna martie, au aratat statisiticile oficiale publicate miercuri.

Piata asteapta publicarea, joi, a primelor estimari privind valoarea produsului intern brut (PIB) al SUA din al treilea trimestru.

In Statele Unite, principalii indici bursieri erau si ei pe rosu in jurul orei 19:20, ora Romaniei: Dow Jones scadea cu 0,53%, indicele compozit Nasdaq pierdea 1,70%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 cobora cu 1,18%.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#sedinta burse europene, #PIB SUA trimestrul trei, #burse europene miercuri, #scadere burse europene , #stiri financiare