Cati bani iti da banca fara nicio garantie?

Miercuri, 13 August 2008, ora 07:39
4371 citiri
Cati bani iti da banca fara nicio garantie?

Cea mai mare suma pe care o poti obtine de la o banca din Romania fara nicio garantie este 40.000 de euro. Singura institutie bancara care ofera acesti bani pe o perioada de 10 ani este ABN Amro.

Cine ia un astfel de credit de uz personal la o valoare si pe o perioada maxima va rambursa initial rate lunare de 444 de euro, potrivit calculelor bancii, citate de "Adevarul" in editia online. Dupa trei luni, dobanda devine variabila si rata lunara creste.

In rest, alte trei banci Alpha, Garanti si RIB dau credite de consum de maximum 30.000 de euro.

Majoritatea bancilor ofera credite fara garantie de maximum 20.000 de euro, pe perioade de pana la 10 ani. Printre acestea se numara BCR, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Piraeus Bank. Alte institutii ca Banca Romaneasca, OTP Bank, CR Firenze si Bank of Cyprus nu dau negarantat sume mai mari de 10.000 de euro.

Acesti bani insa sunt extrem de "scumpi", daca stai sa te gandesti la toate costurile pe care le implica acest tip de credit. In primul rand, dobanda este ridicata.

Alpha Bank da un credit de nevoi personale de maximum 30.000 euro. La o dobanda de 10,75% pe an (DAE - 16,28% pe an), rata lunara este de 499 euro, iar suma ce trebuie rambursata bancii ajunge la 56.371 de euro. Daca imprumutul ar fi fost garantat cu ipoteca, solicitantul ar fi trebuit sa ramburseze bancii doar 47.873 de euro, pentru ca dobanda e mai redusa, de 7,9% in primul an si 10,25% pe an (DAE - 10,72% pe an) in urmatorii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#credit, #garantie, #Banca , #stiri financiare